Gastronomie

Legumele, noul lux în gastronomie

02 sep 2013 3477 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Meniul pentru degustare, care costă 500 de dolari, de la un restaurant în Meadowood, St Helena, California, începe cu patru foi de borage (trad. limba mielului), relatează Ryan Sutton pentru Bloomberg. Apoi urmează cartofi din nap şI rulouri din morcovi, dar nici urmă de foie gras sau carne de vită, aşa cum se obişnuia în urmă cu câţiva ani. Însă preţurile au rămas aceleaşI pentru restaurantele care se declară haute cuisine iar multe dintre acestea, în special din California, declară că luxul stă acum în ingrediente folosite înainte, cel mult pe post de garnitură.

“ Oamenii realizează că luxul nu mai înseamnă caviar şi homar”, spune bucătarul şef de la restaurantul de două stele Michelin Manresa din Los Gatos, California, servind în schimb, căpşuni calde infuzate în sos de anşoa.

ŞI în restaurantele haute cuisine din San Francisco şI New York, meniurile de degustare au început să fie pe jumătate realizate din plante.

CitiţI mai multe aici