Gastronomie

Meniu cu stele Michelin. GALERIE FOTO

22 iul 2011 724 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Hotel Epoque este un bou­tique hotel de lux aflat în zona Grădinii Cişmigiu. Inspirat din arhitectura neoromâ­nească, acesta vine cu o interpretare proprie şi actuală pentru un stil istoric naţional. Camerele sunt exclusiv tip apartament, iar serviciile cât se poate de personalizate (de exem­plu, un valet personal pe tot parcursul sejurului).

Hotelul are 45 de apartamente, un bistro francez, o terasă de iarnă şi spa. Restaurantul şi meniul Epoque sunt semnate de Guy Martin, un chef francez cu stele Michelin.

Designul şi arhitectura sunt creaţia igloo architecture, care au reinterpretat stilul neoromânesc al epocii de la 1900 şi până la al doilea război mondial. Arcadele şi coloanele, cromatica, toate sunt sobre, fără exces de culoare, fără opulenţă. Mobilierul combină elemente decorative tradiţionale cu moderne - lemn masiv asortat cu plăci de mdf alb cu frezări decorative, sticlă givrată, plasme. La parter s-au folosit materiale nobile ca lemnul şi piatra, completate de lămpile ultramoderne. "S-au evitat, pe cât posibil, poncifele vremii - excesul de glamour, tapetul neobaroc, mobilierul foarte decorat etc.", spun reprezentanţii Hotel Epoque.

Bistroul s-a lansat la câteva luni după deschiderea oficială a hotelului care a avut loc în primăvara acestui an. Cel care a realizat conceptul bistroului este Guy Martin, renumitul chef francez distins cu două stele Michelin şi proprietarul primului restaurant de lux din Paris, Le Grand Vefour. Implicarea acestuia în proiectul Bistro Epoque presupune crearea meniurilor şi selectarea furnizorilor de produse, precum şi numirea unui chef rezident, Arnaud Dunand Sauthier, care să gătească live în bucătăria deschisă a localului.

"Toate fructele şi legumele sunt de la furnizori din România, încerc să găsesc cât mai multe produse locale pentru că astfel sunt mai proaspete. Din Franţa aducem doar carnea şi peştele", spune Arnaud Dunand Sauthier, cheful rezident de la Bistro Epoque.

Meniul este de inspiraţie franceză dar fără să excludă influenţe gastronomice din orice parte a lumii. Acesta se schimbă cu fiecare anotimp. "A găti înseamnă pentru mine a dărui, iar eu cred că trebuie să dai tot ce ai mai bun în fiecare zi şi cu fiecare reţetă pe care o pregăteşti", spune Guy Martin, cel care îşi numeşte stilul "cuisine du bonheur".

Lista delicateselor conţine, printre altele, creveţi Black Tiger cu roşii şi rubarbă (80 de lei), somon marinat cu anason stelat, cremă lejeră de conopidă şi grepfrut, viţel de lapte, sparanghel verde şi ravioli cu foie gras (135 de lei), friptură de vită Black Angus servită în sânge, cartofi à la Savoy şi piure de broccoli cu usturoi (280 de lei pentru două persoane). "Eu recomand mielul, pentru că reprezintă cel mai bine bu­cătăria lui Guy Martin", spune Arnaud Dunand Sauthier.

La desert trebuie să încercaţi platoul cu căpşuni, roşii, ierburi şi sorbet de zmeură pregătite în stil mille feuille (50 de lei) sau sufleul de ciocolată Guanaja cu mango confiat (50 de lei). Există şi meniuri de degustare cu 5 feluri care costă 240 de lei, dar şi o ofertă specială de power lunch. În fiecare zi, de luni până vineri între orele 12.00 şi 15.00, bistroul promite un business lunch gourmet "bizlunch" care conţine un amuse bouche, aperitiv sau supă , fel principal şi desert şi costă 110 lei. Acesta se poate servi inclusiv în wintergarden.

"S-au evitat, pe cât posibil, poncifele vremii - excesul de glamour, tapetul neobaroc sau mobilierul foarte decorat."