“Mi-e frică de ouă”, spunea marele regizor într-un interviu. ”Chestia aia rotundă fără găuri...aţi văzut vreodată ceva mai revoltător decât un gălbenuş spart care- şi revarsă peste tot lichidul galben? Sângele pare “nevinovat” pe lângă un gălbenuş moale”, citează The Telegraph. De asemenea, regizorul avea o fobie pentru pregătirea soufflé-ului pentru că nu suporta să aştepte 40 de minute până când era gata.
În filmul Hitchcock care va apărea pe marile ecrane în februarie, Anthony Hopkins care-l joacă pe regizor, comandă la Hollywood o porţie de foie gras tocmai din Paris şi în momentul în care ajunge o devorează direct din cutie. Iar când acesta ia masa în oraş comandă nu doar o friptură şi trei, urmate de trei porţii de îngheţată şi...un ceai.
Relaţia ciudată a lui Alfred Hitchcock cu mâncarea pare să provină din copilărie când acesta suplinea lipsa iubirii cu porţii de peşte prăjit şi şuncă, construindu-şi “o armură de grăsime”, după cum spunea chiar el.
Citiţi mai multe aici.