Gastronomie

Restaurantul de fine dining Kané lansează la Bucureşti o serie de cine pregătite alături de tineri chefi internaţionali. Proiectul „Şcoala tânără de fine dining” debutează pe 6 aprilie

30 mar 2023 312 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Restaurantul de fine dining Kané, de pe strada Dianei din Capitală, va organiza pe 6 aprilie o cină ce va fi pregătită atât de echipa proprie, cât şi de doi chefi spanioli care au experienţă în bucătării încununate cu două stele Michelin. Mauro Rivas şi Armand Vidal vor fi prezenţi pentru o singură seară în bucătăria restaurantului bucureştean şi vor crea un meniu de tasting alături de echipa Kané, condusă de Cătălin Bejenariu (head chef).

Această cină va fi prima dintr-o serie mai amplă, un proiect ce poartă numele de „Şcoala tânără de fine dining”, ce presupune colaborări cu chefi internaţionali din noua generaţie.

„Pentru noi, aceste colaborări culinare sunt modalitatea perfectă pentru a explora noi culturi şi pentru a continua procesul de învăţare, care în bucătărie nu se termină niciodată. Ne bucură să vedem că generaţia tânără continuă să surprindă prin proiecte ca Sol Post (cel mai nou proiect în care s-au implicat Mauro Rivas şi Armand Vidal, pe insula spaniolă Formentera – n.red.), alături de care împărtăşim aceeaşi pasiune pentru bucătărie şi alături de care ne dorim să oferim încă o experienţă memorabilă oaspeţilor noştri, de data aceasta cu influenţe spaniole.”, spune Cătălin Bejenariu, head chef Kané.  

Rezervările se pot realiza online, pe kane.dinesuperb.com.

Mauro Rivas şi Armand Vidal, implicaţi acum în proiectul Sol Post, s-au întâlnit la Cinc Sentits Barcelona, restaurant cu două stele Michelin, unde au colaborat cu Jordi Artal, bucătar cu o stea Michelin. În 2022, cei doi au inaugurat propriul lor restaurant fine dining, Sol Post, în Formentera, Spania. Meniul este inspirat de originile lor din El Salvador şi Catalonia, însă preparatele au fost gândite luând în calcul specificul insulei şi ingredientele locale.

De altfel şi meniul Kané - New Romanian Cuisine este gândit în jurul ingredientelor locale, în jurul sezonalităţii, sustenabilităţii şi tehnicilor inovatoare de preparare a mâncării, spun oficialii săi.

Armand şi fratele său, Arnau, sous chef-ul Sol Post, au descoperit pasiunea pentru gătit într-un restaurant de familie. Când acesta s-a închis, cei doi au mers mai departe şi au călcat pragul unor restaurante cu stele Michelin din Madrid, Coque şi Ramon Freixa, fiecare cu câte două stele Michelin. Mauro Rivas, head chef-ul Sol Post, a studiat la Culinary Art Academy în Elveţia, apoi a lucrat în Portugalia, înainte a ajunge în Spania. Pe Clara, chef patiser, au întâlnit-o la Cinc Sentits Barcelona, unde era deja head pastry chef, în urma studiilor de Culinary Arts la Şcoala Hoffman. 

Kané face parte din grupul de restaurante cu acelaşi nume ce cuprinde şi concepte precum M60, Mamizza sau, mai recent, Gyst.