Gastronomie

Sushi învelit în foiţă de aur şi ciocolată cu diamante. Care sunt cele mai scumpe feluri de mâncare din lume

26 aug 2012 989 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Cea mai scumpă brioşă din lume a fost introdusă în meniul cafenelei Bloomsbury din Dubai, pe 5 iulie şI costă aproximativ 800 de euro, scrie bbc.com. Desertul denumit Golden Phoenix este realizat din ciocolată Italiană, foiţe de aur comestibile de 23 de carate şi căpşuni organice. Bijuteria comestibilă e prezentată pe un platou din aur de 24 carate şI trebuie comandată cu 48 de ore înainte.

Cel mai scump desert din lume se găseşte însă la cafeneaua Serendipity 3 din New York şi costă aproximativ 15.000 de euro. Frrrozen Haute Chocolate combină 28 de feluri diferite de cocos, este împodobit cu 5 g de foiţe de aur şI este prezentat împreună cu o brăţară din diamante şI aur de 18 carate. Desertul este servit alături de o linguriţă de aur, încrustată cu diamante rare.

Un alt fel de mâncare exclusivist poate fi si sushi, mai ales când foiţele de alge sunt înlocuite cu foiţe de aur. Sushi Del Oriente este învelit în foiţă de aur de 24 de carate şI presărat cu diamante africane de 0.20 de carate şI a fost comandat în 2010 de un om de afaceri japonez în insula sa din Manila, Filipine. Felul de mâncare este realizat de bucătarul şef Angelito Araneta care este cunoscut pentru pachetele sale gastronomice comandate mai ales de cei care doresc să-şI ceară în căsătorie iubita prin capricii haute cuisine.

Supa "Buddha sare peste zid" este opera restaurantului Kay Mayfair din Londra şI costă 108 lire sterline. Se pare că supa este atât de deliciousă încât şI un vegetarian ar renunţa la modul său de viaţă pentru a o încerca, de aici şI numele ciudat. Supa conţine aripă de rechin, ciuperci japoneze, castravete de mare, melci abalone, scoici, pui, o şuncă specială, porc şI ginsengâ şI trebuie comandată cu cinci zile în avans.