După Afaceri

Istoria neştiută a primului VW Golf

14 mai 2014 3424 afişări
Din aceeaşi categorie

La 40 de ani de la naşterea celui mai vândut model din Europa e cazul să ne uităm mai atent la geneza lui Volkswagen Golf. Iată în continuare cum a ajuns Volkswagen la reţeta primului VW Golf. Suntem siguri că doar foarte puţini dintre voi ştiaţi aceste detalii.

Prima generaţie VW Golf a fost lansată pe piaţă în 1974, fiind un urmaş modern al foarte cunoscutului VW ”Broască” (Beetle sau Käfer). Faţă de Beetle, proiectat de Ferdinand Porsche în anii '30 la ordinele lui Hitler, care voia o maşină economică pentru poporul german, VW Golf a fost opera italianului Giorgeto Giugiaro.
Înainte de Giugiaro, însă, au încercat să găsească reţeta perfectă pentru un urmaş al lui Golf atât inginerii VW din Wolfsburg, cât şi cei de la Porsche Design, din Zuffenhausen, sub supervizarea şefului VW de la acea vreme, Heinrich Nordhoff.

Primii s-au apucat de proiectul EA 235 (Entwicklungs Auftrag, în traducere ”comandă de dezvoltare”), prezentat în 1967 ca primul VW cu motor cu răcire cu apă, care renunţa la configuraţia boxer pentru cea în linie. Motorul era plasat sub capota faţă, dar transmisia era de tipul transaxle, fiind plasată pe puntea spate.

Citiţi aici mai multe detalii