Style

La Monaco, o garsonieră de 15 metri pătraţi costă 1 milion de dolari. Galerie FOTO

07 apr 2011 737 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

După ce Financial News, o publicaţie-soră din Londra a Wall Street Journal, susţinea recent că proprietăţile din Severn Road, Hong Kong, costă mai mult pe metru pătrat decât în orice alt colţ al lumii, The Wealth Report 2011, publicat de agenţia Knight Frank în parteneriat cu Citi Private Bank, aduce dovezi că Monaco este cea mai scumpă zonă rezidenţială din lume.


Potrivit raportului, Monaco rămâne la acest statut, urmată îndeaproape de Londra. Pentru 1 milion de dolari, un investitor poate cumpăra aici 15 metri pătraţi dintr-o proprietate de lux. Preţul mediu pentru o casă sau un apartament la Monaco este de 65.600 de dolari pe metru pătrat. În Londra, costul pe metru pătrat este de 56.300 de dolari. Topul primelor 5 cele mai scumpe zone rezidenţiale de lux include Parisul şi alte două locaţii franceze, în afară de Monaco şi Londra.

La Monaco, cele mai scumpe case sunt cele în stil Belle Epoque. În 2010, dezvoltatorii imobiliari Christian şi Nick Candy au vândut un penthouse în Monaco cu peste 300 de milioane de dolari, ceea ce a transformat proprietatea în cel mai scump apartament cu trei camere vândut vreodată. Apartamentul în stil Belle Epoque situat pe Riviera Franceză a fost vândut cu această sumă în ciuda faptului că în lobby-ul clădirii a avut loc o crimă.

În timp ce New York şi Londra par să fie cele mai stabile pieţe imobiliare în următorii 10 ani, alte oraşe precum Mumbai, Shanghai şi San Paolo promit să se dezvolte şi ele repede în acest sens.