Style

Al treilea birou

17 dec 2009 367 afişări
Din aceeaşi categorie

Camelia Barbalata este Sales Manager Logitech pentru Romania de patru ani. In primii trei ani, managerul a fost singura angajata Logitech din Romania si a lucrat de acasa, transformandu-si biblioteca in birou. Apoi pentru un an, impreuna cu alti trei noi colegi, a incercat sa se adapteze unui mediu corporatist si sa lucreze intr-o cladire clasica de birouri, dar nu i s-a potrivit. Din iulie anul acesta echipa Logitech si-a gasit in sfarsit un birou care sa o reprezinte, in aceeasi cladire cu Fast Forward, compania de PR cu care colaboreaza.

Parterul vilei situate intr-unul dintre cartierele linistite ale capitalei e impartit intre cele doua companii, iar subsolul si gradina sunt comune. La subsol au fost instalate o canapea si un ecran imens pentru playstation si bucataria unde "impreuna cu cei de la PR organizam sesiuni de brainstorming dimineata, la cafea", spune managerul. Iar gradina este vara locul preferat pentru cafeaua de dimineata si intalniri de business.

Biroul Cameliei Barbalata pastreaza ca si restul casei pereti bruti din caramida rosie alaturi de finisaje de var alb si mobilier simplu. In plus, rafturi cu cateva obiecte personale "nu prea multe, nu vreau sa ma simt ca acasa" si multe flori.

Boxele pentru iPod
Am acelasi set si acasa desi in rest sunt destul de atehnica, nu tin mult la gadgeturi.
Folosesc in schimb Internetul, ca Skype sau Facebook, din nevoia de a fi conectata cu colegii mei care sunt impartiti, de la departamentul legal pana la depozitare, pe mai multe continente - fabrica e in China, partea de inginerie e in SUA, partea financiara in Irlanda, headquarters in California si Elvetia etc.
Iconita
Am primit-o de la parinti pentru a-mi purta noroc.
Cubul din cristal de pe birou
Marcheaza inceputul carierei mele in Logitech. Cand m-am angajat, compania implinea 25 de ani si a organizat un eveniment la care am participat si eu si am primit cubul respectiv.
Globul pamantesc in miniatura
L-am primit de la prietenul meu. Desi nu se vede mare lucru pe el, ma ajuta sa pun lucrurile in context, sa-mi amintesc de ce se intampla dincolo de Romania.
Programul de lucru la birou al sales managerului nu este fix. "Uneori lucram 3 ore, uneori 15, alteori petrecem o zi de munca in aeroport cum s-a intamplat recent cand am avut un business trip". De obicei activitatea companiei e mai redusa in vara cand "ne focusam mai mult pe strategii si pregatim lansari de produse, iar din octombrie pana in martie ne concentram pe vanzari si partea operationala".