Style

Al treilea club de iahting din Romania

20 mai 2009 147 afişări
Din aceeaşi categorie
Al treilea club de iahting din Romania

Desi afectata de recesiune in ceea ce priveste numarul vanzarilor de ambarcatiuni de lux, piata romaneasca de iahting se mentine pe linia de plutire, dovada si lansarea unui nou club de iahting, NauticClub.
„In urmatorii trei ani piata de ambarcatiuni (estimata la 45 de milioane de euro) isi va dubla valoarea", spune Mihai Marcu, presedintele consiliului de administratie al companiei de servicii medicale MedLife, al afacerii cu ambarcatiuni si echipament de navigatie NauticClub si pasionat de ambarcatiuni de zece ani. Ca sa-si sustina previziunile, omul de afaceri a lansat saptamana trecuta, impreuna cu alti patru fondatori (printre care si capitanul Sorin Drugan) cel de-al treilea club de iahting din Romania - dupa veteranul Yacht Club Regal Roman si Yacht Club Romania infiintat anul trecut. Pana acum cea mai semnificativa investitie in club este achizitia celor doua ambarcatiuni ale clubului, o ambarcatiune cu motor „Explorer" - Beneteau Antares serie 9 si un velier de competitie „Life"-Beneteau First 34.7 care a costat 200.000 de euro si care va reprezenta clubul la toate regatele locale si internationale.
Clubul colaboreaza si cu scoala de navigatie Set Sail care a ajuns deja la a doua generatie de „studenti". Dintre cei 20 de cursanti, majoritatea sunt oameni de afaceri pasionati de navigatie ce platesc suma de 500 de euro pentru o luna de zile de cursuri teoretice si 48 de ore de navigatie pe Marea Neagra. Absolventii devin la primirea brevetului si membri ai clubului, insa conditiile generale pentru cei care vor sa devina membri NauticClub sunt de a detine o ambarcatiune sau de a avea planuri de achizitionare a unui iaht. Taxa de „membership" este de doar 10 euro pe luna, iar membrii au facilitati ca reduceri de 10% din costul cursurilor de navigatie, 5% la achizitionarea unei barci dintre modelele distribuite de NauticClub si 50% pentru inchirierea unei ambarcatiuni (care poate ajunge la 5.000 de euro
pe zi).