Style

Are o afacere cu bijuterii de 2 mil. euro şi merge prin jungla amazoniană. Cum arată vacanţa perfectă pentru Andreea Loukas, acţionarul Micri Gold

05 aug 2014 1319 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Andreea Ioniţă Loukas s-a întors în România în 2005 după ce şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Germania. În urmă cu aproape un deceniu ea a intrat în businessul Micri Gold, creat acum 23 de ani de tatăl său. Astăzi, cu două magazine care vând bijuterii şi ceasuri Chopard, Damiani sau Omega, Micri Gold are afaceri de aproape 2 milioane de euro. Andreea Ioniţă Loukas a vorbit într-un interviu cu DA Premium despre opţiunile sale dincolo de afaceri, ieşind la iveala un călător pursânge, pasionat de bucătăria grecească şi de colecţionarea senzaţiilor autentice din fiecare loc pe care-l vizitează.

> cea mai recentă descoperire... este România, care oferă de toate, de la natură la oameni. Eu am plecat din ţară când aveam trei ani şi cea mai mare parte a vieţii mi-am petrecut-o în Germania. După căderea comunismului veneam cu familia în vacanţă în ţară, însă abia recent am început să redescopăr România cu adevărat, şi are multe de oferit. Nu degeaba toţi turiştii străini care au fost aici spun că vor să se întoarcă.

 

> o destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o... dacă ar fi să aleg o destinaţie în afara Europei aş opta pentru Brazilia, unde am mers în jungla amazoniană, am mers la plajă, am vizitat oraşele. Mi-au plăcut foarte mult oamenii de acolo, mai ales că de fiecare dată când merg în călătorii aleg să explorez stilul de viaţă al localnicilor pentru a înţelege mai bine zona. Din Europa aş opta pentru Grecia care are mii de insule, fiecare diferită de celelalte. Nu trebuie ignorată însă nici zona continentală unde sigur găseşti ceva de făcut. În topul preferinţelor mele se numără Santorini pentru romantism, Mykonos pentru petreceri şi Halkidiki pentru linişte. Totuşi, oriunde ai merge în Grecia vei găsi mâncare bună, muzică bună şi oameni calzi. Chiar şi anul acesta mergem în Grecia pentru vacanţa de vară şi vom alege o insulă unde nu am mai fost.

 

> ultima masă care m-a impresionat ... a fost la restaurantul Shark din Salonic, Grecia, unde stai la masă, marea ţi se aşterne în faţa ochilor, iar prin păr îţi bate briza. Indiferent unde mergi în Grecia sigur găseşti taverne tradiţionale, amplasate direct pe plajă, chiar la malul mării, unde mănâncă localnicii şi unde poţi servi peşte şi fructe de mare proaspete. Este posibil să fiu subiectivă pentru că o parte din familia noastră locuieşte în Grecia, astfel că ajungem aici cel puţin o dată pe an.

 

> un cadou pe care aş vrea să îl primesc... o vacanţă într-un loc unde nu am fost. Mi-ar plăcea să ajung pe o insulă în Marea Sudului (Polinezia), unde să am parte de o vacanţă de relaxare pură.

 

> când merg într-o vacanţă nu îmi lipsesc din bagaj următoarele gadgeturi... aparatul foto Nikon, iPad-ul şi telefonul care îmi permit să fiu în permanenţă conectată la tot ce se întâmplă. Deşi încerc să mă detaşez de business, am în permanenţă acces la e-mail şi vorbesc cu cei de la birou cel puţin o dată pe zi. Dintre toate gadgeturile însă cel mai important este aparatul foto pentru că oriunde merg fac poze. Este cea mai frumoasă şi de durată amintire.

 

> din călătorii mă întorc cu... fotografiile proprii. Astfel, după fiecare călătorie mă întorc în ţară şi aleg anumite fotografii făcute de noi pe care le transform nu într-un album foto, ci într-o carte de călătorie. Unele poze sunt însoţite şi de un text scurt care reprezintă de fapt amintirile noastre din locurile respective. Ca suveniruri pentru mine şi familia mea aleg să cumpăr de oriunde merg o carte cu zona respectivă. Pentru prieteni aleg să iau cadouri tradiţionale, respectiv un produs realizat local, care să le amintească de locul respectiv. Prefer ca atunci când merg în vacanţă să nu fac shopping, ci să mă bucur de locul pe care îl văd şi să îl explorez cât pot de mult. Când vine vorba de cumpărături prefer să merg în România unde avem unde găsi lucruri frumoase şi astfel ajutăm şi economia locală.

 

> muzica pe care o ascult în vacanţă... este muzica locală. Nu merg într-un loc special pentru muzică, însă de fiecare dată o descopăr într-un local sau pe stradă. De altfel, în fiecare loc pe unde mergem încercăm să fim atenţi la tot ce e local, obiceiuri, mâncare, muzică.

 

> un obiect de care nu mă despart niciodată... am mai multe, respectiv inelul meu solitaire, verigheta şi o cruciuliţă cu diamante. Bijuteriile le schimb des, însă pe acestea le port cu mine de 15 ani şi cred că îmi poartă noroc. Când plec în vacanţă însă îmi iau în bagaj şi perle pentru seară, şi bijuterii cu pietre colorate  - ametist, topaz -  pe care le asortez la ţinutele pe care le port. Nu-mi lipsesc nici ceasul sport cu curea colorată şi ceasul cu curea de cauciuc pentru apă. Acum, printre preferatele mele se numără Chopard Happy Fish, perfect pentru o vacanţă.

 

> Hobby-urile mele sunt… călătoriile, cititul şi mai nou fotografia. Am descoperit această ultimă pasiune (fotografia) abia recent, însă vreau să mă dezvolt.

 

> Beau întotdeauna cu plăcere... un mohito în vacanţă.

 

> Parfumul meu preferat... este Coco Chanel Mademoiselle.