Style

Aventura de dincolo de nori

28 mai 2010 317 afişări
Din aceeaşi categorie

Cu Aero Aventura Card zbori 30 de minute cu un avion ultrausor deasupra Bucurestiului, a imprejurimilor capitalei si a lacului Snagov. Cu Aero Blue Card zbori jumatate de ora cu un motodeltaplan. Cu Aero Silver Card poti beneficia de cele doua zboruri de mai sus la pachet. Iar cu Aero Gold Card ai in plus 20 de minute de zbor cu motoparapanta.

"Odata ce ai gustat placerea zborului, intodeauna vei pasi pe pamant cu ochii indreptati catre cer, acolo unde ai fost si unde intodeauna vei dori sa te intorci" (Leonardo da Vinci) - este maxima care i-a inspirat pe organizatorii Aventura Card, un serviciu de zbor de agrement lansat in Romania cu doi ani in urma. "Dupa parerea noastra, zborul este cea mai buna solutie pentru relaxare si detasarea de problemele cotidiene", spun initiatorii.

Localizat langa Bucuresti (aerodromul Aerofox din Sirna, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Ploiesti) si langa Cluj (aerodromul Cluj-Napoca din Dezmir, comuna Apahida), Aventura Card ofera pachete de zbor cu avioane ultrausoare, motodeltaplane si motoparapante. "Iti poti motiva angajatii sau recompensa partenerii de afaceri cu un Corporate Gift, dar le poti face o surpriza si prietenilor. In plus, avem in oferta si plimbari cu blokartul si cu ATV-ul", spune Andrei Holca, pilotul Aventura Card.

Experienta propriu-zisa incepe de obicei cu o discutie cu pilotul in care amatorii de adrenalina au ocazia sa afle cat mai multe detalii despre zborul care urmeaza. Se stabileste apoi traseul de zbor in functie de starea vremii (se poate zbura deasupra lacului Snagov sau se poate merge pana la munte, la mare sau chiar in Delta Dunarii). De pe aerodromul de langa Bucuresti se decoleaza cu avioane ultrausoare Apollo Fox si Pioneer 300. Acestea pot urca de la cateva sute de metri pana la o mie de metri altitudine, dar pasagerii prefera de obicei inaltimile mai mici pentru a putea admira privelistea.

Avioanele sunt printre cele mai sigure, spun cei de la Aventura Card - "Apollo Fox, detinatorul recordului mondial de peste 30.000 de kilometri parcursi intre Budapesta si Sidney, este un avion stabil si foarte confortabil datorita pozitiei aripii in partea de sus a fuselajului. Iar Pioneer este si el un avion foarte puternic. In plus, avioanele sunt usoare si prevazute cu parasute balistice care, in cazul in care apare vreo problema, pot fi deschise, iar avionul planeaza lin pana la sol", explica Andrei Holca.

Pentru pasionati, un astfel de zbor nu este niciodata de ajuns, asa ca organizatorii s-au gandit sa conceapa si pachete care sa se intinda pe mai multe zile, mai multe incursiuni printre nori si mai multe optiuni de aventura. Unul dintre cele mai interesante este Aventura Weekend, un final de saptamana la Vatra Dornei. Pachetul contine doua nopti de cazare la Pensiunea Lupilor, un zbor de 30 de minute deasupra celor mai frumoase peisaje din Vatra Dornei, o excursie de doua ore cu ATV-ul si, la alegere, sesiuni de calarie, paintball sau plimbari cu bicicletele.

In timpul zborului, puteti afla si notiuni de baza despre principiile aviatiei, tehnica pilotajului si despre aeronave de la pilotul Aventura Card, Andrei Holca.

De asemenea, un fotograf va fi prezent pentru a surprinde cele mai bune momente ale aventurii.