Style

Care sunt parfumurile pe care-ţi vine să le mănânci sau să le bei? Conţin vanilie, cafea, scorţişoară sau cognac

29 sep 2015 1256 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Parfumurile gurmande sunt cele pe care îţi vine să le mănânci sau să le bei. Ascund în ele ingrediente precum vanilia, boabele de tonka, cafeaua, scorţişoara, cognacul. Însă parfumierii şi-au pus măiestria la încercare nu pentru a trezi papilele gustative ale receptorilor, ci pentru a le deschide apetitul de noi experienţe olfactive, a retrezi amintiri din copilărie sau a inspira savuroase plăceri gurmande.

„Aqua Vitae Forte“ de la Francis Kurkdjian

„Aqua Vitae Forte“ al maestrului parfumier Francis Kurkdjian trezeşte amintiri şi o emoţie intensă din întâlnirea dintre apă şi soare. Un parfum puternic pentru spiritele care nu se dau înl ături de a face faţă unei provocări olfactive marca Kurkdjian. Notele de vârf radiază o senzaţie de prospeţime. Mandarina din Sicilia, bergamota şi lămâia de Calabria sunt elegant amestecate cu un trio de condimente: scortişoara din Ceylon, cardamon din Guatemala şi piper roz. Inima florală îi dă parfumului şarm şi forţă de seducţie. În cele din urmă, lemnul de santal indian se împleteşte cu vetiver din Haiti.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Beautik.

 

„Speakeasy“ de la Frapin

♦ Cât de apreciate sunt notele gurmande în parfumerie o demonstrează cel mai bine reputata familie Frapin din oraşul Segonzac, Franţa, care a început ca pro­ducătoare de vin în 1270 şi a continuat ca distilerie de cognac. Astăzi Frapin creează parfumuri pentru a-şi reprezenta bogata moştenire de familie. Parfumul „Speakeasy“ de la Frapin poartă numele atribuit locurilor ce vindeau băuturi alcoolice ilegal în timpul prohibiţiei din SUA. Graţie notelor de vârf - romul, portocala şi lime-ul, parfumul te întâmpină cu un „pahar“ aromatic de băutură alcoolică. Nota masculină a parfumului se modifică în timp cu acorduri orientale de boabe de tonka, labdanum, vanilie şi imortelle.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Beautik.

 

♦ 

„Pure eVe“ de la The Different Company

„Pure eVe“ de la The Different Company este o compoziţie surprinzător de proas­pătă, pură şi calmă. Accentuat de mosc efemer, parfumul lasă aroma delicată a albăstrelelor şi bomboanelor Calisson să ofere o senzaţie confortabilă pe piele. Senzual şi luxuriant, parfumul promite să pună în valoare feminitatea. Notele de vârf sunt mugurii de bumbac, ce dau parfumului o deschidere „curată“, iar miezul este dat de notele de trandafir, acordate cu mosc şi cedru.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Elysée.

 

♦ 

Korrigan al casei franceze Lubin

Parfumul Korrigan al casei franceze Lubin este o creaţie gurmandă prin excelenţă. Numele parfumului a fost împrumutat din legendele celtice, inspiraţia provenind de la băuturile magice pe care elfii „korrigan“ le-ar fi băut. Parfumul foloseşte note lemnoase-lăptoase, nu prea des întâlnite în parfumerie, dar care odată pulverizate pe piele conferă purtătorului un gram în plus de senzualitate. Ilustrul Thomas Fontaine, nasul din spatele parfumului, a mai folosit note de cognac şi whisky. Cedrul, vetiverul şi un strop de oud dau impresia de notă lemnoasă, care este încălzită cu note de mosc şi seminţe de ambrette.

Parfumul este disponbil în parfumeriile Beautik.

 

♦  

Still life de la Olfactive Studio

Parfumul Still life de la Olfactive Studio este luminos şi surprinzător, invită la o petrecere cu stil, un cocktail exotic cu note de rom negru. Romul a fost adăugat notelor de limoncello şi mirodeniilor. Notele de bază sunt calde, lemnoase, iar efectul final este cel al unui parfum proaspăt.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Elysée.

 

Bois d’Ascèse de la Naomi Goodsir

♦ Un parfum unisex cu note de whisky şi tutun este Bois d’Ascèse de la Naomi Goodsir. Cei care ştiu să aprecieze un whisky scoţian bun, precum Lagavulin sau Laphroaig, sunt familiarizaţi cu labirintul de arome fumurii şi lemnoase care creează o savoare complicată: dură şi medicinală la început, apoi hipnotizantă. Acelaşi efect îl au aromele şi în cazul parfumului Bois d’Ascèse.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Hip-Nose.