Style

Ce e greşit în acest CV de bancher: "Dragă angajatorule, sunt fără îndoială, candidatul potrivit pentru că fac 35 de flotări"?

10 feb 2012 3103 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

O scrisoare de intenţie trimisă de un candidat la slujbele temporare de vară a devenit "virală" în birourile de recrutare de pe Wall Street, datorită formulării inedite, scrie Business Insider.

Candidatul a scris, pe lângă formulele standard de introducere motivele pentru care consideră că este cel mai potrivit pentru poziţia scoasă la concurs: "mi-am luat două cursuri suplimentare, am două slujbe temporare şi am reuşit să-mi dublez capacitatea de a face tracţiuni la 35 de unităţi".

Scrisoarea a fost trimaă pe 2 februarie la Merrrill Lynch, fiind transmisă mai departe de directorul de resurse umane către subordonaţii săi, cu menţiunea "dau de băut oricui reuşeşte să-mi sumarizeze ce e greşit în această scrisoare de intenţie". De atunci, scrisoarea a trecut pe la Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura, Citi, Deutsche Bank, PricewaterhouseCoopers, KPMG, Wells Fargo şi Barclays.

Există o explicaţie posibilă pentru excesul de orgoliu din scrisoare, care altfel continuă într-un ton profesionist. Sezonul de expedieri ale CV-urilor şi scrisorilor de intenţie a cam expirat, companiile fiind acum în faza de analiză a plicurilor deja trimise. Pentru a capta atenţia în acest interval, probabil că studentul a considerat că trebuie să iasă în evidenţă cu ceva special.