Style

Cele mai frumoase locuri de sarbatorit Craciunul

23 dec 2011 1271 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cele mai frumoase locuri de sarbatorit Craciunul

Mulţi români au preferat anul acesta să-şi facă sărbătorile în ţară, undeva la munte sau în ţinuturile maramureşene. Printre ofertele "fully booked" ale companiei de travel concierge Jet Set Planner, se numără "Conacul dintre Vii" , din UrlaţI care îşi aşteaptă oaspeţii în fiecare Crăciun cu plăcinte boiereşti şi o cană de vin fiert cu măr şi scorţişoară, dar şi cu plimbări cu sania dacă e zăpadă sau plimbări cu căruţa printer vii. În Maramureş, la "Hotel Marmaţia" din Sighetu Marmaţiei, Crăciunul se sărbătoreşte după datinile vechi. În seara de Ajun se primesc colindători iar în ziua de Crăciun se merge la liturghie. În fiecare an, are loc spectacolul tradiţional specific Crăciunului, "Viflaim", care se prezintă în satele zonei Maramureşului, în cinstea Naşterii Domnului. Pentru un Crăciun activ unii au optat pentru Complexul Wolf din Bran care aşteaptă oaspeţii cu petreceri şi cinema pentru copii, aqua gym şi cursuri de înot sau chiar concursuri de bowling cu premii.

Compania Focus Travel propune celor care vor să petreacă Crăciunul în ţară o excursie la Bran, în perioada 23-26 decembrie pentru aproximativ 600 de lei, la pensiuni care organizează programe speciale ca tăierea porcului, împodobirea bradului în noaptea de Ajun sau primirea lui Moş Crăciun. În Sighişoara oferta companiei include, pentru aproximativ 195 de euro de persoană, cazare la pensiunea Bella Vista, mese tradiţionale dar şi vizitarea unor obiective precum Cetatea Medievală sau Muzeul de istorie Iar la doar două ore de Bucureşti, în inima legendarului şi vestitului ţinut muscelean, la poalele muntilor Iezer- Păpuşa puteţI petrece Crăciunul la Pensiunea Amada. În zonă se pot vizita Casa Memoriala George Topârceanu, Mânăstirea Cetăţuia, Mânăstirea NegruVodă, Mausoleul Mateiaş, Cetatea Poienari, Păstrăvăria Candeşti, Stâna Lalu dar se pot face şi trasee montane pe Vârful Iezer, Barajul Râuşor sau Peştera Dâmbovicioara. Cei mai puţin aventuroşi pot rămâne la grătarul organizat în aer liber, la un pahar de vin fiert sau ţuică fiartă, alături de bucate tradiţionale pregătite chiar în zonă.

Sărbatori la schi

Jet Set Planner recomandă după petrecerile de Revelion, relaxare la Courmayeur, Italia -o staţiune pe gustul gurmanzilor mai ales dacă aceştia sunt pasionaţi de bucătăria Italiană. Pârtiile sunt presărate pe margini, cu restaurante micuţe, precum Giacomo's Maison Vieille, care serveşte carne pregătită pe pietre fierbinţi iar Centrul vechi al oraşului este împânzit cu apres-ski-uri care servesc antipasti foarte bune. Încercaţi cina la Cadran Soleil sau Pierre Alexis, sau meniul cu 36 de preparate, la Maison de Filippo. Pentru cazare, se recomandă Hotelul Bouton d'Or, un hotel de familie, cu servicii de top. Un pachet aici, pentru o săptămână, costă aproximativ 650 de euro.

Pentru cei care vor adrenalină pârtiile din Chamonix, Franţa sunt rezervate schiorilor profesionişti.

Oraşul este un mix curios între localnicii angrenaţi în viaţa de zi cu zi şi atmosfera high end, de staţiune de lux. Pârtiile însă, aparţin în totalitate schiorilor şi snowboarderilor care se descurcă pe piste cu dificultate mare şi zone off-piste. Pentru cazare, hotelul Le Hameau Albert 1er este cel mai bun din staţiune. Un pachet aici costă în jur de 1600 de euro, la Jet Set Planner.
Ischgl, Austria a fost denumită Ibiza Alpilor şi este recunoscută pentru pârtiile sale de sute de km dar şi pentru viaţa après ski. Aici au loc frecvent concerte de muzică (au cântat până acum The Killers, Roxette, Pink, printr emulţI alţii) iar viaţa de noapte a atras chiar şI vedete ca Paris Hilton sau Pamela Anderson. . ÎncercaţI şI restaurantele din Idalp, la peste 2000 de metri altitudine dar şI parcurile de distracţii amenajate pentru rideri, pe pârtie.

Iar cei care vor să petreacă timp în familie pot alege întodeauna pârtiile mai liniştite de la Kappl sau Galtur,orăşele aşezate la câţiva km de Ischgl.