Style

„Cine lucreaza 24 de ore din 24 pierde timp si bani”

18 feb 2010 75 afişări
Din aceeaşi categorie
„Cine lucreaza 24 de ore din 24 pierde timp si bani”

In Romania a venit in 1991. Dar in domeniul mutarilor de birouri se afla de cativa ani buni deja. La noi in tara Cor de Groot a ajuns ca branch manager al unei firme straine care se ocupa mai ales de mutarea ambasadelor.
In 1996 avea sa porneasca propria afacere pe aceasta nisa - Global Group. Cu o investitie de 20.000 de euro, un angajat si un camion de 7,5 tone cumparat in leasing, a lansat firma care in 2008 numara 2,8 milioane de euro cifra de afaceri. In anul 2000, cand de Groot a mers in SUA (pe care o viziteaza din 5 in 5 ani in scopuri pur turistice), a vazut ceea ce la ei se numeste "document storage" - depozit de arhive documente. I-a placut ideea asa ca, odata intors in tara, a inceput planurile pentru constructia unei hale de proportii in care sa deschida un business de arhiva si depozit de documente.
La jumatate de an de la infiintare a avut si primul client, dupa care, de-a lungul vremii, a adunat in portofoliu nume ca Siemens si ING. Iar in 2006 cifra de afaceri a acestui nou business avea sa fie de 1 milion de euro. Tot in 2006, De Groot s-a asociat cu un investitor olandez pentru a-si extinde afacerea. Investitia in Global Group a ajuns in 2007 la suma de 1 milion de euro si a constat in achizitia unui teren in afara capitalei, precum si constructia depozitului pentru "document storage". In 2008 un al treilea investitor olandez se asociaza afacerii care numara astazi in jur de 35 de angajati.
Desi incasarile au scazut in 2009 fata de anul precedent cu 30 de procente pe fondul crizei economice, De Groot este optimist. "Cred ca scaderea va mai continua pana la sfarsitul primului semestru al acestui an. Dupa care piata va incepe incet sa se stabilizeze. Pentru 2010 aproximez o cifra de afaceri de 1,2-1,3 milioane de euro". In 2009 De Groot a investit 770.000 de euro in depozitul de arhivari documente, urmand ca anul acesta sa mai investeasca alti 400.000 de euro in utilarea acestui spatiu: facilitati incalzire, sisteme de alarma, rafturi etc.
Pentru managerul Global Group ziua incepe la 6.30 dimineata. "Imi place sa iau un mic dejun copios. Dupa care vin la birou, verific mail-uri, tratez cu clientii, verific angajatii, daca e nevoie, poate merg la hala care e in constructie sa vad cum evolueaza. Daca am timp, merg acasa pentru pranz". Ziua se termina intotdeauna in jurul orei 19. "Nici macar nu am un computer acasa. Categoric nu muncesc acasa. Nu vreau sa fac asta si nici nu este necesar sa o fac. Cine lucreaza 24 de ore din 24 face asta pentru ca nu este organizat. Pierde timp si, deci, si bani. Sigur nu conduce o afacere profitabila. Decat sa lucrezi haotic non stop, mai bine inchizi afacerea".
Weekend-urile businessmanului olandez sunt dedicate familiei, calatoriilor - planuieste sa mearga iar in State anul viitor pentru a se plimba pe Route 66 - si altor pasiuni. Una dintre acestea este colectionarea masinilor de scris vechi. Are 60 pana acum. Cateva se afla la sediul firmei, alte cateva sunt acasa, dar majoritatea sunt depozitatea la loc sigur in cutii. "Tatal meu a fost bancher. Si cand eram mic avea o masina de scris veche de la banca. Era jucaria mea preferata."