Style

Clutch-ul, noul animal de companie preferat al doamnelor. GALERIE FOTO

30 nov 2011 667 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Supradimensionat, structurat, din piele sau îmblănit, în camel clasic sau roşu-cireaşă, clutch-ul are în acest sezon grandoarea egoistă a unui patruped tocmai întors de la spa sau de la hotelul de şapte stele re­zer­vat animalelor (există şi se află în Dubai). Poşeta din blană neagră de vulpe de la Christian Louboutin sau modelul semnat de acelaşi brand, cu ţinte şi fundiţă (tot cu ţinte), sunt doar câteva dintre apa­riţiile "mici şi rele" din acest sezon.

Purtat în mână sau la subraţ, clutch-ul îşi com­pletează purtătorul, ca un prieten loial. Chiar şi designerii s-au lăsat intimidaţi de această legătură şi au încetat de ceva vreme să-şi afişeze ostentativ logo-ul preferând în schimb să personalizeze produsele la dorinţa clientului. Cu alte cuvinte, logo-urile încep să se piardă în combinaţia de culori şi materiale alese de client pentru "animalul" de companie.

În ultimul timp brandurile de lux au dezvoltat platforme de personalizare aşa cum a făcut Louis Vuitton cu "Mon Monogram", ce permite clienţilor să îşi adauge propriile iniţiale pe genţi sau să le aleagă culoarea. Prada Customize este o platformă prin care clienţii îşi pot configura propriile genţi, pantofi sau ochelari de soare. Iar Burberry a lansat Bespoke şi lasă clienţilor libertatea de alege stilul, materialul, culoarea şi chiar nasturii hainelor trench.

Există însă şi excepţii, monograma LV va rămâne pentru mulţi un fetiş, iar modele precum portofelul-poşetă Sarah Noeud, în roşu-fucsia, cu fundă prinsă în monogramă, va fi în continuare o plăcere vinovată pentru multe fashionistas.

La Coccinele, clutch-ul se meta­morfozează şi prinde mai mult volum, parcă pentru a face faţă mai bine vieţii urbane şi cosmpolite. Genţile din colecţia Identity sunt spaţioase, din piele naturală, în nuanţe de gri mineral sau brown tomnatic, negru şi verde pin, cameleoni ce-şi schimbă culoare în funcţie de ocazie. La fel de potrivite pentru stilul urban sunt şi modelele de genţi realizate pentru acest sezon de Mihaela Glăvan. Designerul propune clutch-uri de zi, din piele, în nuanţe de olive, albastru şi wine (burgundy), genţi de dimensiuni medii accesorizate cu lanţuri şi detalii metalice, din piele de reptile, leopard şi tigru, precum şi blană artificială.

Iar pentru firile mai artistice şi romantice Lancel a lansat colecţia de poşete Daligramme. Linia e inspirată de geniul lui Salvador Dali şi de povestea de dragoste dintre supra­realist şi fru­moasa Gala. În genţile mignone, Lancel a interpretat "dali­gramele"' într-un model de poşetă al cărei mâner redă lanţul de bicicletă, simbolul sincerităţii şi devotamentului artistului pentru Gala.