Style

Concertul Linkin Park: cum a electrizat o trupă rock marea de oameni de la Romexpo cu steagul României pe scenă

07 iun 2012 2312 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

Ieri după amiază vremea nu părea să fie deloc de partea celor de la Linkin Park, aflaţi la primul concert în România. O trupă rock idol pentru unii, prea zgomotoasă pentru alţii a încins însă atmosfera de la Romexpo, astfel că la final fanii şi nu numai nu au putut spune decât: incredibil. Cei de la Linkin Park au făcut spectacol la Bucureşti: incredibil a fost cum au cântat şi cum s-au adresat publicului. Ultimul lucru la care te aştepţi de la un concert rock este ca solistul să spună: "Multumesc pentru că aţi venit. Multumesc pentru că aţi avut răbdare" sau să repete "doamnelor şi domnilor". Asta în condiţiile în care show-ul a început cu doar câteva minute întârziere.

Organizatorii au anunţat că 13.000 de oameni au participat la concert, dar în curtea de la Romexpo păreau mult mai mulţi. Încă dinaintea de urcarea pe scenă cei de la Linkin Park au isterizat mulţimea: steagul României a apărut înaintea lor pe scenă şi a fost păstrat pe toată durata concertului.

Au apărut apoi cei care montau instrumentele şi odată cu ei curtea Romexpo începe să vibreze: Linkin Park, Linkin Park. Nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi şi au făcut show, un show aşa cum trebuia să fie. Proiecţii de imagini pe un ecran gigant din spatele scenei dar şi pe alte două în lateral, jocuri de lumini. Un spectacol live adevărat de o oră şi jumătate.

Nici publicul nu a fost mai prejos. Nu o singură dată cei de la Linkin Park au spus că acesta a fost "fantastic". La concertul rock de ieri (oficial ei cântă hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ), copii şi oameni mai în vârstă, dar cei mai mulţi tineri au dat din cap şi…au cântat. Dacă în faţă s-a înghesuit cei tineri, puţin mai în spate au stat şi oameni ceva mai în vâstă, iar un puşti venit cu tatăl avea cel mult şase ani.

Şi vremea a ajutat până la urmă, astfel că la primele cântece soarele şi-a trimis câteva raze pe scena imensă amenajată aproape de cele două turnuri City Gate din Piaţa Presei.