Style

Costumele napoletane- un "must have" pentru bărbaţi

23 ian 2013 795 afişări
Din aceeaşi categorie

Prezentarea colecţiilor pentru sezonul toamnă iarnă 2013-2014 tocmai s-a încheiat în Milano, însă spectacolul continuă în altă parte a ţării. În sudul Italiei, două dintre cele mai mari conglomerate din lumea luxului, LVMH şI PPR, investesc milioane de euro în branduri de “haute couture” pentru bărbaţI, precum Berluti şI Brioni.

Ultimul deceniu a fost martorul unei explozii de interes în croitoria "made to measure" şi "bespoke", fie că e vorba de costumele britanice de pe Savile Row sau de croiala “slim fit” a italienilor. Recent însă, stilul Italian a devenit din ce în ce mai prezent pe blogurile de fashion, în special modelul napoletan, cu umeri mai puţin rigizi şI guler accentuat.

Pentru cei care doresc să-şI facă un astfel de costum chiar în Italia, printre cele mai recunoscuţe branduri în domeniu sunt Brioni, cei care au făcut timp de trei decenii costumele agentului 007, Berluti sau Rubinacci, o afacere de familie cu tradiţie, deschisă chiar în Napoli. De altfel,  Luca Rubinacci, reprezentantul business-ului, apare constant pe blogul de fashion The Sartorialist datorită stilului său impecabil. Tot napoletan este şI brandul Kiton, fondat în 1968  de Ciro Paone, a cărui linie de top se numeşte K-50 (de la numărul de ore necesar pentru realizarea unui costum) şI unde un costum poate să coste aproximativ 18.000 de euro.    

 

 

Citeşte şi: