Style

Cu umbrela la cinema

10 iun 2009 44 afişări
Din aceeaşi categorie
Cu umbrela la cinema
Ce mai poate oferi un cinematograf ca sa atraga publicul, acum cand „home cinema" tinde sa devina regula? Poate doar senzatia ca traieste la propriu ce se intampla pe ecran. In versiunea 6D, tehnologia digitala 3D se combina cu miscare, senzatii tactile sau olfactive, vant sau ploaie, simtite pe propria piele. De la inceputul lunii, la The Light (Liberty Center) spectatorii pot alege „sa simta" unul din cele 4 filme speciale (un fel de realitate virtuala imbinata cu animatie), fiecare cu o durata intre 5 si 15 minute, urmand ca pe viitor sa fie disponibile mai multe titluri. O sala speciala („cutia") a fost construita in intregime in Austria cu 600.000 de euro si instalata la The Light, singurul cinema digital din tara.
Venera Munjev, managerul cinematografului, spune ca pe 1 iunie au fost 600 de spectatori, iar in weekend-ul de testare gratuita, aproximativ 1.300 de persoane au intrat in „cutie". „Dat fiind traficul mare in weekend, apreciem ca in jur de 3.000 de oameni vor veni saptamanal la 6D Experience", adauga ea. Pretul vizionarii unui film este in weekend de 10 lei pentru copii si 15 pentru adulti.
In 66 de mp, pe 40 de locuri si pe un ecran de 4x6m se pot experimenta o cursa pe munti inzapeziti, o cursa de masini de formula 1 intr-un cadru SF, o plimbare prin Casa Ororilor si una prin lumea oceanelor. Schelete, papusi dezmembrate si flori carnivore sau delfini si broaste testoase simpatice fac parte din experienta. Adaugati la toate aceste iluzii, partea cat se poate de reala - zdruncinaturi, gadilaturi si din cand in cand un suflu in ceafa - cateva dintre lucrurile care ti se intampla (si nu ar trebui sa le stii dinainte). Mai mult, se simt si cateva mirosuri perfect coordonate cu actiunea de pe ecran - am identificat cel putin doua (un iz de balta si unul de mucegai). Nu mai e mult si vom fugi de trenul de pe ecran, intocmai cum au facut primii spectatori ai unui cinema care au vazut locomotiva inaintand
spre ei.