Style

Cum arată cinematograful din Băneasa cu nouă zile înaintea deschiderii: canapele din piele neagră în sălile VIP, ecran de 21 de metri în sălile de 500 de locuri - GALERIE FOTO

14 sep 2011 5946 afişări de Cristi Moga
Din aceeaşi categorie

De la etajul mallului Băneasa Shopping City, printre magazinele Bigotti şi Marks & Spencer, pe după un panou mare şi colorat se realizează accesul către viitorul cinematograf cu 13 săli, o investiţie de 19 milioane de euro care va fi inaugurată în 23 septembrie.

Viitoarele case de bilete, de la care se vor putea cumpăra în acelaşi timp şi băuturile şi pop-cornul, sunt deja montate, iar în următoarele zile vor fi aduse şi mai multe automate de la care vor putea fi cumpărate bilete atât din foyer-ul cinematografului, cât şi de pe aleile mallului.

Pe mocheta maro cu buline portocalii şi bej muncitorii circulă în prezent cu acoperitori din pungi albastre peste încălţăminte pentru a nu murdări covoarele care duc spre sălile VIP, în care sunt deja instalate circa 20 de canapele de două locuri din piele neagră cumpărate de la Bo Concept. Între canapele sunt aprinse câteva lămpi, dar liniştea este perturbată din când în când de sunetul provocat de alarmele aflate în teste. Nu rulează încă niciun film, dar cei 50 de oameni care se vor ocupa de funcţionarea cinematografului, denumit Grand Cinema Digiplex, au fost deja recrutaţi.

Cele mai mari două săli ale cinematografului, cu câte 500 de locuri fiecare, au scaune roşii, respectiv gri, iar în zona centrală, unde este cel mai bun unghi pentru vizionarea filmelor şi cea mai bună acustică, scaunele sunt reglabile. În aceste condiţii, aceste locuri vor avea un preţ mai ridicat decât în restul sălii.

"Piaţa biletelor de cinematograf a fost anul trecut de circa 3,5 milioane de bilete, dintre care aproape trei milioane au fost vândute la Cotroceni Park, Bucureşti Mall şi Plaza România. Noi pentru primul an ne propunem să vindem circa 800.000 de bilete, iar în al treilea an de operare să ajungem la 1,2 milioane de bilete, termen până la care consider că piaţa va creşte la 4,5 milioane de bilete. Preţul mediu pe bilet în Bucureşti este de circa 6 euro, iar noi vom fi tot în această zonă, uşor mai sus", a declarat pentru ZF Ali Ergun Ergen, CEO-ul firmei Băneasa Developments, proprietarul mallului şi cinematografului.

Ergun Ergen se aşteptă ca în primul an de funcţionare încasările cinematografului să depăşească 7 milioane de euro.