Style

Cum să porţi corect espadrilele

24 iun 2014 4364 afişări de Roxana Cornac
Din aceeaşi categorie

Uşoare, discrete şi ieftine, espadrilele sunt încăltămintea perfectă pentru zilele libere de vară. În sezonul cald îţi recomandăm să sari peste sandale sau flip-flops (au fost vreodată o opţiune?) şi să te încalţi cu espadrile.  

Ce sunt espadrilele?

Espadrilele sunt originale din zona munţilor Pirinei şi au apărut acum mai bine de 700 de ani. Denumirea vine de la numele unei plante mediteraneene asemanatoare cu iarba, "esparto", din care se împletea sfoara. De obicei, această încălţăminte este făcută din materii prime naturale, cum ar fi bumbacul, iuta sau pielea, iar talpa este din sfoară (faţa exterioară a tălpi este cauciucată pentru a fi mai durabilă). Partea bună este că espadrilele sunt foarte uşoare şi îţi vei putea pune câteva perechi în bagaj fără să-ţi fie teamă că va deveni prea greu. În plus, sunt confortabile, nu trebuie să le porţi cu şosete şi îţi lasă pielea să respire. 

Cum le porţi?

Incontestabil, espadrilele sunt casual până la punctul în care pot fi numite "papuci de purtat pe afară". În niciun caz nu pot fi puse pe picior de egalitate cu pantofii. În mod clar, nu te poţi încălţa în espadrile dacă ai o întâlnire de afaceri.

Citeşte mai multe aici.