Style

Cum trăieşte designerul Ermanno Scervino

20 dec 2012 198 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Ermanno Scervino, designer si fondator al casei de moda cu acelasi nume, frecventa în trecut aceleasi cercuri cu Andy Warhol, iar în casa sa din Toscana obisnuia sa picteze chiar Leonardo da Vinci.

Un obiect care ma reprezinta… rochia verde de dantela pe care am creat-o si care este imaginea noii mele colectii. Atunci când creez ma las inspirat de muzica pe care o ascult, de filmele pe care le urmaresc sau de calatoriile pe care le fac.

Cartea pe care o citesc acum este… Memoriile lui Hadrian de Marguerite Yourcenar, de fapt o recitesc.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine este… un lantisor pe care îl am înca din copilarie.

Cel mai des ascult… Lucio Battisti si Mina, dar si muzica anilor '70 (o perioada în care eu consider ca a avut loc revolutia muzicii). Nu refuz nici Lady Gaga, simbolul muzical al prezentului.

O destinatie de vacanta pe care as recomanda-o este… Londra. Nu fac multe vacante, însa calatoresc foarte mult pentru business si cred ca Londra este o destinatie completa, unde te poti bucura de nebunia pe care o emana orasul. Daca vrei însa o calatorie de suflet, recomand templele budiste.

O descoperire inedita dintr-o calatorie recenta este… orasul Berlin, care emana viata.

Un artist pe care l-as colectiona daca as putea ar fi Picasso. Am însa acasa si câteva opere ale lui Andy Warhol. Am un Marilyn (Monroe), un portret al lui Andy si alte opere care nu sunt pop-art. Pe Andy Warhol l-am cunoscut la începutul anilor '80 la New York pentru ca amândoi frecventam Studio 54. Întânirea cu el mi-a influentat acea perioada, ba mai mult, el m-a ajutat sa descopar orasul.

Ceasul meu preferat… este Rolex. Am acasa o adevarata colectie.

Sunt pasionat de… munca, de câinii mei, de flori si de calatorii. Ador sa descopar orase noi.

Obiectul meu preferat din garderoba… sunt blugii. Cu cât sunt mai vechi cu atât arata mai bine.

Beau întotdeauna cu placere un pahar de… Coca-Cola Zero.

Parfumul pe care îl folosesc este… cel de trandafir. Trandafirul este de altfel floarea mea preferata.

Locul meu preferat este… propria mea casa. Locuiesc deja într-un paradis, în Toscana. Mai mult, în casa mea obisnuia sa picteze Leonardo da Vinci.

Citeşte şi: