Style

Executivi FIFA, acuzaţi de corupţie într-un scandal de 3 mil. dolari

11 mai 2011 135 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie

Lord Triesman, fostul director al Asociaţiei de Fotbal (FA), acuză conducerea FIFA că a acceptat bani la licitaţia care a avut loc pentru desemnarea ţării care va găzdui Cupa Mondială din 2022, informează The Gurdian.

"Comitetul executiv este vinovat de un comportament neadecvat şi imoral", a declarat Triesman, care l-a acuzat şi pe preşedintele Concacaf, Jack Warner, că a cerut 2,8 mil. euro în cadrul unei întâlniri din 2009 la Londra pentru construirea unor birouri şi a unei şcoli, sugerând ca banii să vină direct la el.

Potrivit celor de la Sunday Times, cei doi membrii ai comitetului executiv FIFA, Issa Hayatou din Cameroon şi Jacques Anouma din Coasta de Fildeş au primit fiecare câte 1,5 mil. dolari în schimbul voturilor lor.

"Sunt şocat de aceste acuzaţii. Dacă sunt adevărate, voi lupta să curăţ FIFA. Nu pot răspunde pentru toţi membrii comitetului nostru. Nu pot să spun dacă sunt toţi îngeri sau demoni", a declarat preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Inainte de desemnarea ţărilor gazdă ale ediţiilor din 2018 şi 2022, presa britanică a acuzat de corupţie mai mulţi membri ai FIFA precum Ricardo, Teixeira, Issa Hayatou şi Nicolas Leoz.