Style

Financial Times despre Transilvania: "Turistii trebuie sa vada aceasta lume inainte sa dispara"

06 nov 2011 1271 afişări de Pro TV
Din aceeaşi categorie
Financial Times despre Transilvania: "Turistii trebuie sa vada aceasta lume inainte sa dispara"

Dupa ce printul Charles a facut reclama Transilvaniei, prezentand-o intr-un spot publicitar ca fiind "partea magica a lumii, ascunsa in estul Europei", un jurnalist britanic de la Financial Times a scris si el un material despre minunatiile acestei zone.

Intitulat "Pierdut in Transilvania", materialul prezinta calatoria jurnalistului Clive Aslet prin Transilvania, mai exact, Valea Verde din judetul Mures, Piata Sfatului din Brasov si comuna Zabala din Covasna.


"O lume care pare sa aiba mai mult in comun cu romanele lui Thomas Hardy decat cu Europa moderna", noteaza acesta in materialul sau.
Pe parcurusl calatoriei sale, jurnalistul a fost insotit de Paul Lister, fondatorul "European Nature Trust", o organizatie nonguvernamentala internationala pentru conservarea spatiilor verzi neatinse, precum Muntii Carpati.


Lister este cunoscut si ca fiind producatorul documentarului "Wild Carpathia", tradus in 20 de limbi si vizionat in 119 tari, inclusiv in tara noastra.


"Ce alta tara din Europa are o viata rurala atat de frumoasa? Romania ar trebui sa urmeze exemplul din Costa Rica, unde o mare parte din paduri sunt protejate prin lege. Viitorul inseamna ecoturism", spune Lister in materialul jurnalistului britanic.

Acesta si-ar dori ca romanii sa aprecieze mai mult bogatia naturii si ca defrisarile sa fie restrictionate si pedepsite.


"Cele mai minunate dintre toate aceste bogatii sunt padurile. Cu toate astea se permite exploatarea forestiera ilegala. Coruptia este in floare. Nu exista o clasa de mijloc care sa ia pozitie fata de activitatile vicioase ca defrisatul padurilor. Incetul cu incetul, padurea dispare", noteaza si Clive Aslet in editorialul sau. Citiţi mai mult despre cum vede Financial Times Transilvania pe www.stirileprotv.ro

Citeşte şi: