Style

Finanţare de 775.000 dolari pentru o capcană de ţânţari cu miros de... picioare împuţite?

14 iul 2011 798 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie
Capcană pentru ţânţari cu miros de... picioare împuţite

De la parfum la culoarea tricoului sau până la mirosul picioarelor, ţănţarii găsesc întotdeauna un motiv pentru a înţepa pielea umană, informează site-ul abcnews.com.

Oamenii de stiinţă au descoperit factorii care atrag ţânţarii către sângele uman, unul dintre aceştia fiind mirosul şosetelor împuţite.

Un cercetător african a început să folosească această descoperire pentru a lupta împotriva răspândirii malariei în Tanzania, prin crearea unor capcane ce emană un miros creat din substanţe chimice care este asemănător mirosului picioarelor împuţite.

"Oamenii de ştiinţă au descoperit cu mult timp în urmă că ţânţarii simt mirosul oamenilor. Este vorba despre substanţele eliminate de noi atunci când respirăm sau transpirăm şi astfel ţânţarii detectează şosetele folosite chiar şi după ce le descălţăm", a spus cercetătorul Dr. Fredros Okumu.

Pentru a putea finaliza capcanele şi pentru cercetări viitoare, proiectul lui Okumu a primit o finanţare de 775.000 dolari de la Fundaţia Bill şi Melinda Gates împreună cu Grand Challenges Canada.