Style

Grădina anti-stres

12 iul 2010 21 afişări
Din aceeaşi categorie
Grădina anti-stres

Unul dintre punctele de atracţie ale Târgului de flori organizat de RHS (Royal Holticultural Society), anul acesta (6-11 iulie), la Hampton Court Palace, Surrey, a fost o grădină amenajată după reguli terapeutice, pentru soldaţii care au suferit de şoc postraumatic, după război, scrie Telegraph.

Grădina este amenajată astfel încât să nu declanşeze amintiri din război, luând în considerare, de exemplu, că prea multe flori roşii ar putea duce cu gândul la sânge sau o bancă plasată după un tufiş ar putea fi vulnerabilă unui atac inamic. Astfel, grădina Combat Stress a fost organizată în spaţii largi, vizibile din orice unghi, iar băncile au fost rezemate de pereţi înalţi, pentru a conferi siguranţă foştilor soldaţi.

De asemenea, în grădină au fost plantate ierburi aromate, pentru relaxare, care atrag fluturi. După ce târgul va lua sfârşit grădina va fi transportată la Tyrwhitt House, în Surrey - unul dintre centrele care-i ajută pe cei care şi-au servit ţara să treacă peste urmele psihice lăsate de război.