Style

Iubire si vanzari

03 nov 2006 40 afişări de Iulia Stancu
Din aceeaşi categorie
Iubire si vanzari

In comparatie cu legile dure din lumea vanzarilor, legile iubirii sunt si mai dureroase. Cam asta e "lectia" pe care ar vrea sa ne-o dea "The Last Time". Iar cand rivali sunt doi comercianti de top, teoretic ar trebui sa rezulte un meci de box. Practic rezulta doar un film oarecare prezentat ca o "comedie romantica". Michael Keaton e Ted, care se indragosteste de logodnica noului sau partener de afaceri (Jamie, alias Brendan Fraser), naivul abia venit din provincie la New York. Keaton, marele manager dintr-un conglomerat din New York, e la inceput singuraticul care vrea sa le arate provincialilor cat de dura e realitatea marii metropole. Numai ca in curand Ted se trezeste o "victima a destinului", indragostit de cine nu trebuie.
Faptul ca in distributie apare Brendan Fraser, care nu e foarte selectiv in privinta rolurilor ("George of the Jungle", "Blast from the Past"), ar trebui sa ne puna pe ganduri. Cat despre Michael Keaton ("White Noise", "Jackie Brown") el face un personaj credibil (chiar trezeste simpatie) si dovedeste ca poate ridica un film...Dar cam atat. Un scenariu slab lasa sperante pentru niste personaje bine conturate, dar din pacate aceasta e o amagire. In plus, desi nu e un film cu gangsteri sau pusti din suburbie, se aud destule injuraturi, imbinate cu tehnici "sofisticate", precum flashback-urile.
Ce ar mai putea salva filmul e finalul, nu intru totul previzibil. Probabil ca daca s-ar fi terminat si cu "happy end", filmul ar fi fost trecut la capitolul "dezastru". Asa, cu un final "ca in viata" (adevarata excentricitate la Hollywood), "The Last Time" devine genul de film de vazut intr-o sambata dupa amiaza, cand chiar nu ai un dvd la indemana. In special pentru fanii Michael Keaton...Scenariul ii apartine lui Michael Caleo, care isi face debutul si ca regizor (a mai regizat doar seriale tv). Echipa de filmare a avut si ghinionul sa filmeze in New Orleans chiar inainte ca uraganul Katrina sa loveasca. Dar s-au refugiat la New York si totul s-a terminat cu bine pentru cinematografia americana.


The Last Time (Ultima sansa)
Cu: Michael Keaton, Bredan Fraser
Regia: Michael Caleo
Din 3 noiembrie