Style

Lentile şi fantezii - GALERIE FOTO

29 iul 2012 558 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Se spune că Audrey Hepburn privea vitrina de la Tiffany's, în timp ce savura micul dejun, printr-o pereche de ochelari Ray Ban, iar James Bond putea să seducă o femeie chiar şi prin lentilele întu­necate ale ochelarilor săi Persol.

Dincolo de rolul lor de a proteja ochii de lumina puternică, ochelarii de soare au început în anii '40 să fie un statement în fashion, la fel ca pălăria, geanta sau alte accesorii. Iar vedetele de cinema au fost primele care au promovat ochelarii ca pe un accesoriu cool. Marylin Monroe era celebră pentru modelul său "ochi de pisică", iar ochelarii lui John Lennon sunt şi acum la mare căutare printre fanii look-ului promovat de artist.

Lentilele de soare au rămas de atunci un indicator pentru prefe­rinţele stilistice: o pereche de ochelari de la Miu Miu sau Lanvin comple­tează un stil glamour, Ray Ban, trădează firile rebele iar Oliver Peoples confirmă preferinţa pentru tradiţie şi sofisticare.

În Bucureşti modele interesante de ochelari se găsesc la magazine precum The Place, Victoria 46 (care s-a mutat recent în Dorobanţi), la Mengotti, dar şi la Burberry sau Valentino.

Însă recent opţiunile pentru ochelari cu personalitate au crescut prin lansarea SunglassCurator.com, cea mai nouă apariţie în online-ul românesc dedicată în exclusivitate ochelarilor de soare cu detalii fanteziste.

Modelele sunt semnate de nume precum Linda Farrow, The Row, Oscar de la Renta, Sunday Some­where, Karen Walker, A-Morir, Moo Piyasombatkul, Ksubi, Prabal Gu­rung, Jeremy Scott şi Kriss Van Assche. Lenny Kravitz şi Jessica Biel îi poartă, prin urmare au certificarea hollywoodiană că sunt în trend.

Până acum, aceşti ochelari-concept se găseau doar în magazine exclusiviste precum Collete din Paris sau în concept-store-urile din Tokyo. În plus o comandă în România pentru o pereche de A-Morir spre exemplu însemna o aşteptare de trei luni până la livrare. Odată cu lansarea site-ului SunglassCurator.com în România comenzile ajung într-un timp mai scurt, iar livrarea este gratuită. În plus, Sunglass Curator dispune şi de un showroom, situat pe str. Nicolae Caramfil, la Caramfil Business center-parter, unde se pot proba şi alege ochelarii de soare potriviţi. Intrarea în showroom se face cu o programare în prealabil.