Style

"Nebunii" care s-au întors: "Eu chiar cred că reuşim să facem ceva cu România asta, pe bune!"

20 mai 2011 2336 afişări de Alina BĂDĂLAN TURCITU
Din aceeaşi categorie
 "Nebunii" care s-au întors: "Eu chiar cred că reuşim să facem ceva cu România asta, pe bune!"

Era frumos şi Oslo, dar Bucureştiul ei e de o mie de ori mai frumos. Ar fi putut ea câştiga în Norvegia 4.000 de euro, dacă ar fi acceptat oferta, dar şi în România câştigă bine, pentru 23 de ani - aproape 1.000 de euro.

Tânăra Irina Scarlat parcă ar avea şapte vieţi. Este masterand bursier la Şcoala Norvegiană de Management de la Oslo, face voluntariat pentru Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), se luptă să-i convingă pe tinerii plecaţi să se întoarcă în România, a ras cam toate premiile la sesiunile de comunicare ştiinţifice, conduce firma ei de organizare evenimente, ba mai e şi impresarul unei trupe. Şi, pe lângă toate astea, îşi face timp să-şi scrie şi lucrarea de dizertaţie.

După ce-şi va termina şi licenţa, Irina va fi, în sfârşit, fericită: va începe să bată pe la uşi ca să devină profesoară la ASE, visul ei. "Eu nu trăiesc ca să fac bani", ne tot spune. Pe principiul ăsta, nu numai că a refuzat postul de 4.000 de euro de cercetător asistent la Oslo, la facultate, dar şi pe cel de 2.000 de euro, ca specialist în comunicare la Bucureşti, într-o companie multinaţională. "Păi e simplu, n-am vrut să devin corporatistă", explică. Citiţi mai mult despre "nebunii" care s-au întors crezând că vor face ceva în România pe www.gandul.info