Style

Pe locuri, fiti gata, ridicati velele!

15 iul 2010 50 afişări
Din aceeaşi categorie
Pe locuri, fiti gata, ridicati velele!

Regata a inclus două etape - o cursă offshore care s-a desfăşurat între Mangalia şi Costineşti, urmată de două curse inshore pe un traseu triunghiular în Mangalia. La linia de start s-au aliniat iahturi din România şi Bulgaria. NauticLife a fost prezentă cu velierul "Life", model Beneteau First 34.7 - o ambarcaţiune renumită în lume pentru numărul de regate câştigate.
"Ne bucurăm să putem găzdui prima regată Beneteau - NauticLife şi sperăm să transformăm această competiţie într-o tradiţie anuală care să reunească tot mai mulţi participanţi de la an la an", a spus Mihai Marcu, preşedinte NauticLife. "Bărcile de agrement reprezintă un domeniu de viitor, de aceea ne dorim să promovăm competiţiile de profil şi în România, unde sperăm să atingem nivelul de participare şi popularitate existent în ţările cu tradiţie".
Premiile, în valoare de 7.000 de euro, au fost acordate de către organizatorii evenimentului împreună cu Beneteau, Raymarine şi Marine Pool.
Câştigătoarea, Natalia, s-a dovedit a fi cel mai rapid velier de pe litoralul românesc. Cele 12 iahturi s-au luptat cu vântul şi valurile puternice, dar numai Natalia, un velier Club Swan 42, s-a detaşat de restul participanţilor şi a câştigat toate cele trei probe. Într-una dintre etapele inshore a ajuns la linia de sosire cu 58 de minute înaintea tuturor celorlalte iahturi.