Style

Pentru orice gust: Ce petreceri de Revelion au pregătit cele mai luxoase cluburi şi hoteluri din Bucureşti şi cât costă?

28 dec 2016 1673 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Rocker sau spirit conservator? Pasionat de poveştile de Crăciun glam sau vânător de arome fine şi de experienţe de travel inedite? Bucureştiul a învăţat în ultimii ani să împace toate gusturile, petrecerile de Anul Nou din hotelurile şi cluburile de lux fiind cea mai bună dovadă. Ca tendinţă este vizibilă o polarizare a opţiunilor, fie spre absenţa unei teme şi înlocuirea acesteia cu meniuri fine şi atmosferă ceva mai potolită, fie spre petreceri extravagante. După Afaceri Premium le-a testat pe toate. 

„Pentru acest an, tema aleasă pentru petrecerea de Revelion în clubul Fratelli Stu­dios este «Around the World in 6 hours», inspirată din poveştile lui Jules Verne, dar adusă desigur în timpuri moderne: locuri diferite de pe glob, în momente diferite în timp, reflectate în acte artistice, decoruri, muzică etc. Toate cluburile Fratelli din Bucureşti şi ţară implemenează simultan acest concept, fiecare cu momente diferite, care vor fi transmise intern pe ecranele cluburilor, oferind astfel tuturor oaspeţilor experienţa mai multor poveşti în timpul serii. Pentru Biutiful New Year’s Eve în Fratelli, tematica serii este construită în jurul oamenilor frumoşi şi al momentelor care merită sărbătorite cu stil“, spune Cătălina Chirica, reprezentanta unităţilor din grupul Fratelli.

Ea afirmă că petrecerile organizate la trecerea dintre ani au întotdeauna un farmec aparte şi în general sunt concepute tematic pentru a puncta mai bine seara, experienţa în sine.

„Temele ajută de multe ori în crearea unei atmosfere diferite faţă de serile de club, a unei poveşti în care oaspeţii sunt parte activă“, completează reprezentanta Fratelli.

La Hilton, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri de cinci stele din Bucureşti, iarna vine cu mult glam.

„Am ales conceptul Hilton’s Winter Wonderland şi am creat tărâmul de poveste al Athénée Palace Hilton, unde vom avea o lume sclipitoare, acoperită de albul strălucitor al ţinuturilor de iarnă: săli îmbrăcate imaculat, scăldate în jocuri de lumini scânteietoare, decoraţiuni fastuoase, bufete de gheaţă, fulgi de nea uriaşi, copaci luminaţi, paiete etc. Pe scurt, în noaptea de Revelion oaspeţii vor păşi într-o lume feerică“, spun reprezentanţii Athénée Palace Hil­ton.

Astfel, în cadrul hotelului de cinci stele se vor organiza patru petreceri cu preţuri cuprinse între 600 şi 950 de lei.

„Alegerea unui concept sub care să organizezi petrecerile fastuoase este încă un trend apreciat, fie că este asociat şi cu un dress code sau se limitează strict la atmosfera creată“, mai spun reprezentanţii Athénée Palace Hilton.

Sheraton, un alt hotel de lux din Bucureşti, are trei petreceri tematice pentru seara de Revelion, Rock the City, Fly party şi Oldies but Goldies, cu preţuri care pornesc de la 800 de lei şi care variază în funcţie de structura pachetului ales.

Există însă şi alte opţiuni dincolo de petreceri fastuoase.

„În acest an Radisson Blu Hotel oferă o alternativă pentru petrecerile tematice cu care suntem obişnuiţi, prin oferirea de pachete festive de Revelion precum cina set-menu în restaurantele Prime Steaks & Seafood şi Sharkia şi cina à-la-carte în restaurantul italienesc Caffe Citta. Ne dorim ca seara de Revelion să fie una speciala, iar clienţii noştri să şi-o petreacă într-o atmosferă liniştită şi confortabilă, de aceea anul acesta pachetul de sărbători nu include program artistic“, spune Iulia Hoi­naru, cluster marketing & communication manager în cadrul hotelului de cinci stele Radisson Blu din Bucureşti.

Astfel, preţurile pot varia de la 200 de lei de persoană la 750 de lei.

„În acest moment avem ocupat un procent de aproximativ 80% din totalul de locuri disponibile. Prime Steaks & Seafood va oferi o selecţie de preparate first-class precum terina şi spuma de foie gras, măr caramelizat, chutney de mango (reţeta casei) alături de vinuri ca Chardonnay Sole sau Chateau la Verriere Rose. Pentru suma de 200 lei/persoană, Sharkia - restaurantul nostru cu specific est-mediteraneean - îşi va întâmpina clienţii cu preparate specifice bucătăriei internaţionale şi orientale precum Humus, salata Tabbouleh sau creveţi la cuptor cu roşii, busuioc şi sumac“, continuă Iulia Hoinaru.

Tot pe o abordare ceva mai cozy a mers şi boutique hotelul de cinci stele Epoque din Capitală. Trucul este însă următorul. Deşi hotelul nu apelează la fel şi fel de numere artistice, Epoque tot are un as în mânecă în persoana lui Samuel le Torriellec, unul dintre cei mai excentrici chefi din România.

„Chef Samuel le Torriellec este originar din Normandia şi are un parcurs impresionant în marile restaurante de tradiţie recunoscute cu stele Michelin din Paris. În cei 8 ani de când trăieşte şi lucrează în România, Chef Sam a devenit un favorit al pasionaţilor de gastronomie din Bucureşti şi o adevărată legendă urbană. Pentru seara cea mai spectaculoasă a anului, Chef Samuel le Torriellec a creat un meniu vibrant şi plin de savoare, unde elementele-surpriză vin să completeze atmosfera festivă“, spun reprezentanţii hotelului Epoque.

Printre vedetele care se vor regăsi în meniul conceput de Chef Sam se numără scoici St. Jacques gătite la tigaie cu unt semisărat, servit cu cremă de ţelină, crumble de parmezan şi sos Périgueux, obraz de vită Royale gătit la cuptor cu sos de vin roşu şi legume servit cu ficat de raţă poşat şi măduvă, precum şi un rafinat mousse de ciocolată. Celelalte surprize culinare pot fi aflate în schimbul unui preţ de 160 de euro.

Cert este că având atâtea opţiuni pe masă, nu vă mai rămâne altceva de făcut decât să alegeţi ţinuta potrivită şi să număraţi zielele până la marea petrecere.