Style

Pierde vară în Bucureşti

22 iul 2010 334 afişări
Din aceeaşi categorie
Pierde vară în Bucureşti

Mai sunt două luni de vară şi încă multe seri de pierdut în Bucureşti. Şi tot atât de multe locuri noi de descoperit, mai ales că în capitală par să se deschidă terase chiar şi în locuri neglijate până acum precum zona Parcului Carol. Printre ele se numără Ceainăria 5, un colţ de relaxare amenajat într-o grădină "năpădită" de flori, pe Strada Olimpului, la 5 minute de haosul urban din Centru. Ceainăria a fost deschisă pe 5 iunie, în grădina unei case cu 5 camere imense, transformată în hostelul pe nume Doors. Atât hostelul, cât şi terasa au fost deschise de trei tineri creativi cu o investiţie de doar 20.000 de euro.

Ceainăria 5 este amenajată aproape psihedelic sub forma unui cort mare, rotund, cu tavan format din şaluri în multe culori de care sunt prinse câteva stele grele care noaptea se aprind, iar pe jos stau dezordonate covoraşe ce aşteaptă ca fiecare client să-şi lase încălţămintea la intrare. Desculţ şi zen nu mai ai decât să comanzi un fresh de pepene galben şi să aţipeşti pe pernele confortabile. Meniul oazei urbane conţine, pe lângă amestecuri de plante pentru ceaiuri aduse din Rusia, şi cele mai bune fresh-uri din oraş - de pepene galben, caise puţin amărui, de banane şi căpşuni cu zeamă de lămâie (9 lei paharul).

Apoi, pe fiecare masă joasă din ceainărie se găseşte şi câte un joc - de table, de şah, cărţi de joc sau Marocco. Iar cine rămâne să se joace până la 11 seara va avea surpriza de a se trezi în mijlocul unei veritabile atmosfere de tabără pentru că pe la ora ceea se adună afară şi tinerii care stau la hostel şi care de cele mai multe ori sunt backpackeri cu multe poveşti amuzante de împărtăşit.

O altă terasă recent deschisă, de data aceasta în Herăstrău, lângă Grădina Japoneză, este Tête-à-tête. Terasa găzduieşte în fiecare săptămână evenimente precum piese de teatru (marţi), concerte de jazz (miercuri) sau stand up comedy (joi) şi se doreşte un spaţiu de cultură şi experiment cultural, cafenea şi bibliotecă în acelaşi timp...asta până când se lasă întunericul. După programul cultural, terasa se metarmofozează şi devine gazda unor petreceri care ar putea rivaliza cu party-urile nebune care au loc pe terasa vecină, Baraka. Iar dacă ziua poţi sta liniştit să citeşti ziarul sau orice carte din biblioteca amenajată la Tête-à-tête, noaptea poţi la fel de bine să dansezi şi să te întreci în shoturi şi cocteiluri diverse, la bar.

ioana.mitu@zf.ro