Style

Planeta Pământ costă 3.500.000 miliarde euro

28 feb 2011 103 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie

Un om de ştiinţă a creat o formulă pentru a calcula valoarea planetei Pământ. Rezultatul: 3500 de trilioane de euro, scrie dailymail.co.uk.

Suma calculata de Greg Laughlin a fost făcută în funcţie de vârsta, mârimea, temperatura şi alte statistici vitale. La final, Pământul s-a dovedit a fi cea mai scumpă planetă. Marte a fost evaluată la 11.664 de euro şi Venus valoreazâ 10 la puterea -12 dintr-un cent.

Profesorul Laughlin de la Universitatea din Santa Cruz California a inventat ecuaţia pe care o utiliza pentru a evalua descoperirile făcute de nava spaţială Kepler a NASA, care a fost lansată în spaţiu acum doi ani pentru a căuta noi planete. Un an mai târziu, Laughlin s-a decis să creeze preţuri pentru planetele pe care Keplar urma să le descopere.

Profesorul a ajuns la concluzia că planetele care au o valoare mai mare de 70 de milioane de euro merită studiate, însă celelalte nu. "Formula mea te face să realizezi cât de preţios este Pământul şi sper să ne ajute să învăţăm să preţuim ce avem", a declarat acesta.