Style

STIL de manager

30 iul 2013 2394 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Nicolai Tand deţine alături de un partener din Hexagon restaurantul La Cantine de Nicolai din Capitală. A plecat din Maramureş să cucerească lumea largă şi după mai multe opriri în Anglia, Statele Unite şi Italia a ales Franţa pentru a rămâne câţiva ani. La Paris se întoarce şi astăzi cu plăcere, oraşul luminilor fiind de altfel cel care l-a inspirat să îşi deschidă în „micul Paris“ propriul restaurant.

> Un obiect care mă reprezintă ... casa mea din Maramureş pe care am construit-o prin reamenajarea unui grajd vechi. Ajung aici de 4-5 ori pe an ca să îmi reîncarc bateriile.

> Ultima descoperire în Bucureşti ... dacă te plimbi pe jos în Bucureşti în fiecare zi descoperi ceva frumos. Casele de pe strada Paris ascund fiecare o poveste, cred că acum 40 de ani Bucureştiul arăta fantastic.

> Un obiect pe care-l port întotdeauna cu mine ... este un pandantiv care îmi aminteşte de copiii mei.

> Cel mai des ascult muzică ... slow rock şi pop rock englezesc. Metallica este de altfel una dintre formaţiile mele preferate.

> O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda- o ... ar fi Japonia, pentru că este o ţară care nu doarme niciodată, este vie 365 de zile pe an.

> O descoperire inedită dintr-o călătorie recentă ... Scoţia, deşi nu pare o destinaţie exotică are multe de arătat. Eu clar m-aş întoarce aici, mai ales că aici iarba este mai verde ca oriunde.

> Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă ... o sticlă de whisky Chivas Regal, veche de 30 de ani. Deşi nu sunt băutor frecvent de whisky, acesta are o aromă deosebită.

> Cea mai recentă achiziţie exclusivistă ... Caut acum să îmi cumpăr o Dacia 1.300 din anii ’60.

> Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea ... îmi place arta modernă şi dacă ar fi să aleg. l-aş alege pe Andy Warhol, pentru că operele lui sunt colorate şi vii.

> Ceasul meu preferat este ... Rolexul pentru că este un ceas care merge cu orice, este clasic şi nu se demodează niciodată. Mai mult, este o valoare sigură, pe care o poţi lăsa moştenire copiilor. Îmi plac însă şi ceasurile Patek Philippe şi IWC.

> Site-urile pe care le citesc cu plăcere ... sunt site-urile unor bucătari consacraţi, care dau tonul în domeniu, cum este cazul lui Joël Robuchon.

> Sunt pasionat de ... mâncare. Sunt un gurmand şi apreciez foarte tare gustul, nu neapărat felul de mâncare. Pot să apreciez şi un homar bun, şi o supă de pui sau o cremă de ciuperci.

> Hobby-urile mele sunt ... deşi nu prea am timp, îmi place să pescuiesc. Mi se pare cea mai bună metodă de relaxare, timpul pare că se opreşte în loc. Când am timp îmi mai place şi să joc fotbal şi tenis.

> Obiectul meu preferat din garderobă este ... pălăria. Îmi plac pălăriile şi şepcile, poate şi pentru că eu vin de la ţară din Maramureş, unde portul tradiţional include şi obiecte de pus pe cap. Când vine vorba de cumpărături de pălării merg şi la Martin Margiela, dar şi la magazinele prezente la noi. Cumpărăturile de haine prefer să le fac însă la Paris unde pot să şi vizitez şi să mănânc bine. Prefer ma­gazinele Sandro şi Zadig&Voltaire. Pe acesta din urmă îl frecventez deja de peste 12 ani.

> Un cadou pe care aş vrea să-l primesc ... nu îmi trebuie lucruri mari. Vreau doar mai mult timp să stau cu familia.

> Beau întodeauna cu plăcere un pahar de ... vin roşu, pentru că merge bine la mâncare. Vara beau şi alb şi roze dar prefer roşu, iar dacă ar fi să aleg aş opta pentru Chateaux Margaux din 2000.

> Restaurantul meu preferat este ... L’Atelier de Joël Robuchon din Paris. Aici mâncarea este simplă însă foarte gustoasă.

> Parfumul pe care-l folosesc ... BLV albastru de la Bulgari. Îl folosesc de mai bine de 15 ani pentru că mi se pare un parfum masculin.