Style

Top 5 credite de consum: pentru 10.000 de lei, unde platesc cel mai putin?

12 mar 2009 56 afişări
Din aceeaşi categorie

Scaunele de la birourile din banci sunt acum mai goale. Consilierii de credite nu mai incearca sa gaseasca solutii pentru fiecare client in parte, asa cum faceau in urma cu un an, cand rezultatul intalnirii dintre un client si un consilier de credite era aproape de fiecare data acelasi - contractarea unui imprumut.

Acum consilierii de credite cer garantii, ipoteci sau venituri mai mari, punand in schimb pe masa dobanzi mai ridicate. Unele banci, precum Volksbank sau OTP Bank, au renuntat oficial la creditele fara garantii imobiliare. In aceste conditii, care sunt bancile unde clientii persoane fizice pot gasi cele mai ieftine credite de consum fara garantii imobiliare?

CEC, ING, Carpatica, Creditcoop si Intesa Sanpaolo Bank sunt bancile care in prezent acorda cele mai ieftine credite de consum populatiei, considerand un exemplu de 10.000 de lei si o perioada de cinci ani, potrivit unei analize ZF pe baza datelor puse la dispozitie de banci si a calculelor furnizate de portalul conso.ro.

Clientul poate opta sa ia creditul impreuna cu un co-debitor, in cazul in care venitul personal nu este suficient. CEC Bank, ING, Carpatica si Intesa Sanpaolo nu solicita girant pentru un astfel de credit.

Oferta CEC este valabila numai persoanelor care castiga lunar intre 4.000 si 5.000 de lei (in functie de evaluarea bonitatii clientului prin scoring), adica un grad maxim de indatorare de 60%. Carpatica solicita un venit minim (cumulat aplicant si debitor) de 3.000 de lei pentru un imprumut de 10.000 de lei. ING solicita un venit minim (doar aplicant) de 600 de lei, iar Intesa Sanpaolo de 450 de lei.

CEC Bank are cea mai buna oferta pentru un imprumut de 10.000 de lei pe o perioada de 5 ani. Venitul lunar minim pentru acest imprumut este de 4.000 de lei, rata lunara de 244 lei, iar costul total al imprumutului este de 14.544 lei, la o dobanda anuala efectiva de 17,50%.

ING Bank este pe locul doi in clasamentul dupa costul unui imprumut de 10.000 de lei pe o perioada de cinci ani. Rata lunara platita este de 254 lei, iar suma totala de rambursat este de 15.449 lei, la o dobanda anuala efectiva de 20,95%.

Carpatica are in oferta un credit de consum in valoare de 10.000 de lei pe o perioada de cinci ani, pentru care rata lunara este de 266,9 lei, iar costul total al imprumutului este de 15.715 lei. Dobanda anuala efectiva de 22,8% claseaza Carpatica pe locul trei in topul
creditelor de consum.