Style

Unde sa mananci cel mai bine - top 10 mondial

05 nov 2009 230 afişări
Din aceeaşi categorie

Cel mai gustos hamburger: Little Owl, New York

In New York sunt multe locuri unde se gasesc hamburgeri grozavi. Dar cel mai bun este cheeseburgerul cu bacon dintr-un mic bistro din Greenwich Village denumit Little Owl. "Sandwich-ul e atat de suculent", spune Josh Ozersky, autor al lucrarii "O istorie a hamburgerului", incat practic se prelinge in farfurie. Iar carnea, un amestec ce poarta semnatura lui Pat La Frieda, un virtuoz al prepararii hamburgerilor din New York, e servita intr-o chifla de o fragezime unica.
www.thelittleowlnyc.com

Cele mai gustoase macarons: Laduree, Paris

Primul a fost acel Monsieur Ladurée care si-a deschis o brutarie pe rue Royale in 1862. In 1930, nepotul sau a inventat pricomigdala "double decker" - doua bezele ce au la mijloc o umplutura cremoasa de ganache. De atunci, Ladurée produce macarons cu un gust desa­var­sit. In ultimii ani, compania a deschis localuri in mai multe orase din lume, dar patiseria cea dintai e de departe cea mai buna.
www.laduree.fr

Cel mai gustos pui fript: L'Ami Louis, Paris

Acest local parizian, deschis in 1924, e bistroul frantuzesc prin excelenta. Sefi de stat (Clinton, Gorbaciov) si giganti ai lumii culturale (Welles, Hemingway) au trecut pe aici pentru a se infrupta dintr-un pui fript de-a dreptul impresionant, servit intreg, cu cartofi pai si cu o salata verde alaturi. E un local destul de scump, frecventat mai mult de turisti, iar decorul nu e tocmai original, dar asemenea detalii devin neimportante in momentul in care puiul e adus pe masa.

Cele mai gustoase milkshake-uri: Fosselman's, Los Angeles

Ingredientele pentru un milkshake perfect sunt o inghetata de foarte buna calitate, amestecata cu lapte in proportie ideala, si un fundal american clasic. Mult premiatul Fosselman's, din suburbia Alhambra a Los Angelesului, le ofera pe toate inca din 1924. Milkshake-urile, preparate cu inghetata produsa "in casa", au gustul pe care te-ai astepta sa-l aiba un milkshake dintr-un film despre anii '50.
www.fosselmans.com

Cea mai gustoasa Rata Peking: Quanjude, Beijing

Cel mai faimos furnizor de rata Peking se bucura de multa sustinere: restaurantul a servit peste 115 milioane de rate in istoria sa de 145 de ani, iar primul premier al Chinei, Ciu Enlai, a ales personal locul pentru filiala din Hepingmen, ce se inalta pe sapte etaje. Cantitatea nu a afectat insa calitatea: rata, cu pielita rosie, crocanta si carnea care ti se topeste in gura sunt sublime - preparatul clasic e disponibil in 400 de variante diferite: alegeti kaoya.
www.qunjude.com.cn

Cei mai buni tacos: El Pastorcito, Mexico City

Sunt oameni care vin din celalat capat al capitalei Mexico City, provocand blocaje in circulatie pentru a ajunge in aceasta taqueria de cartier. Principalul element de atractie il reprezinta incomparabilul taco al pastor - o specialitate a capitalei mexicane, cu carne de porc taiata de pe o frigare precum cea de shaorma, alaturi de sos salsa extrem de proaspat servit in castroane masive din piatra.
www.elpastorcitodeboturini.com

Cel mai bun sushi: Daiwa sushi, Tokio

Daca vreti sa mancati cel mai bun sushi din lume, nici sa nu va ganditi sa incercati in alta parte decat in Japonia. Goliti-va contul bancar intr-unul din cele mai elegante temple inchinate sushi-ului din Tokio, cum ar fi Jiro din Ginza, recompensat cu trei stele Michelin.

Cea mai buna pizza: Frank Pepe Pizzeria, New Haven, Connecticut

Unde se face pizza cea mai buna? E o discutie care se poate prelungi la nesfarsit, cele doua pretendente fiind Italia, tara de origine, si Statele Unite, care a "mondializat" preparatul. Puristii napolitani vor face pelerinaje in locuri precum restaurantul La Sorrentina, situat in afara Neapoleului, al carui chef a casigat prestigiosul Campionat de Pizza din Neapole. Dar multi au ajuns la concluzia ca yankeii fac o pizza mai buna. Cea mai buna pizza americana se gaseste nu la New York, cum ar fi de asteptat, ci in New Haven, Connecticut, unde familia Pepe invarte aluatul inca din 1925.
www.pepespizzeria.com

Cea mai buna inghetata: Corrado Constanzo, Noto, Sicilia

Legenda despre cum faceau romanii primele inghetate din zapada de pe Muntele Etna poate sa nu fie nimic mai mult decat o legenda, dar Sicilia este cu siguranta locul ideal pentru o tratatie "racoroasa" si se stie ca inghetata italieneasca e cea mai buna din lume. Cofetaria lui Corrado Constanzo se gaseste in oraselul baroc Noto, situat in coltul estic al insulei. Cu siguranta nu veti gasi in alta parte o granita cu mandarine si portocale mai buna decat aici.

Cel mai bun kebab: Bade Miya, Mumbai

O strada intreaga din Mumbai e invadata pe timp de noapte de pelerini. Motivul? Fac coada in fata unui modest gratar ambulant, de pe trotuarul din spatele Hotelului Taj. Oamenii stau aplecati deasupra unor mese improvizate in aer liber, sau deasupra capotelor masinilor, pentru a infuleca kebabi ieftini, dar de-a dreptul miraculosi, ciocanele si alte fripturi la gratar. Kebab-ul cu pui tangdi e deosebit de gustos.