Style

Vedeţi aici care sunt cele mai bune beri din lume. Primul loc este ocupat de o marcă din Belgia

18 feb 2012 5742 afişări de Andreea Mindrila
Din aceeaşi categorie
Vedeţi aici care sunt cele mai bune beri din lume. Primul loc este ocupat de o marcă din Belgia

Industria berii este dominată în prezent de câteva companii care cu timpul au devenit macro-branduri, şi anume " cei patru uriaşi": Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken şi Carlsberg. Aceste companii controlează împreună jumătate din piaţă berii la nivel mondial, se arată pe site-ul televiziunii americane CNBC. Site-ul a alcătuit un top celor mai bune beri din lume, prima poziţie a clasamentului fiind ocupată de Westvleteren 12, produsă de Westvleteren Abdij St. Sixtus din Westvleteren, Belgia.

Locul 10. The Abyss

Produsă de fabrica de bere Deschutes Brewery din Bend, Oregon, SUA

Deschutes Brewery a fost înfiinţată în anul 1988 de către Gary Fish, fiind iniţial o mică berărie. Până în 2010, Deschutes a fost a cincea cea mai mare corporaţie din industria berii din SUA, aflându-se în top datorită calităţii berii. The Abyss este un sortiment special de bere, disponibil doar în perioada decembrie- februarie. Dintre ingredientele folosite fac parte şi lemnul dulce şi melasa. Are un gust foarte bogat şi complex, având arome de lemn dulce şi stejar.

Locul 9. Speedway Stout

Produsă de fabrica de bere AleSmith Brewing Company din San Diego

Înfiinţată în 1995, AleSmith este o fabrică de bere mică artizanală specializată într-o varietate de sortimente alese. Speedway Stout este o bere neagră imperială, având o aromă puternică de cafea şi ciocolată neagră care se estompează într-o multitudine de arome de caramel şi malţ.

Locul 8. Passionfruit and Dragonfruit Berliner Weisse

Produsă de Cigar City Brewing în SUA

În această listă este o bere unică datorită faptului că este o serile pilot care nu a fost încă lansată. Din punct de vedere vizual, se spune că nimic nu se compară cu Passionfruit and Dragonfruit Berliner Weisse produsă de Cigar City, pentru că aroma este la fel de ciudată precum culoarea, având un gust şi un parfum de fructe exotice.

Locul 7. Pliny the Younger

Produsă de Russian River Brewing, în Santa Rosa, California

Pentru că producerea acestui sortiment necesită foarte mult timp şi spaţiu şi pentru că este foarte scumpă, berea este disponibilă doar o dată pe an, timp de două săptămâni în luna februarie. Din acest motiv, stocul se epuizează din prima zi în care berea este disponibilă pentru vânzare.

Locul 6. Hopslam

Produsă de Bells Brewery în SUA

Fabrica de bere Bells Brewery a fost înfiinţată în anul 1985, iar în prezent este o companie regională care are 100 de angajaţi în 18 state americane. Datorită calităţilor aromatice, hameiul adaugă un gust înţepător de grapefruit, caise şi note florale, iar cantitatea considerabilă de malţ şi de miere contribuie la menţinerea echilibrului gustului şi aromei.

Locul 5. Trappistes 10

Produsă de Brasserie Rochefort în Belgia

Descrisă ca fiind cea mai bună bere din Belgia şi un rival de seamă pentru Westvleteren 12, Trappistes 10 este produsul de top al fabricii de bere Rochefort.

Fiind iniţial o mănăstire înfinţată în anul 1230, istoria clădirilor acestei fabrici datează din anii 1600. În această locaţie, berea a început să fie produsă din 1595. Acest sortiment are o culoare neagră şi gust de prune, stafide şi coacăze negre.

Locul 4. KBS (Kentuchy Breakfast Stout)

Produsă de Founders Brewing în SUA

KBS este descrisă de producători ca fiind o bere neagră imperială, cu un gust puternic de cafea şi ciocolată neagră, o combinaţie "care va încânta papilele gustative", potrivit companiei. Se pare că şi consumatorii sunt de aceeaşi părere, KBS primind 100 de puncte pentru gust şi 99 de puncte pentru stil.

Locul 3. Bourbon Country Stout (retrasă de pe piaţă)

Produsă anterior de Goose Island Beer Company în Chicago, SUA

Înfiinţată în 1988 de John Hall, berăria Goose Island a fost unul dintre primii producători de bere de calitate superioară din Chicago. Hall a stârnit interesul consumatorilor asupra companiei, permiţându-le să urmărească procesul de producţie. Berăria a avut succes iar Hall a deschis o companie mult mai mare pentru a face faţă cererii. Bourbon Country Stout este foarte rară, fiind permanent retrasă de pe piaţă.

Locul 2. Narke Kaggen Stormaktsporter

Produsă de Narke Kulturbryggeri în Suedia

Retrasă de pe piaţă din 2011, Narke Kaggen Stormaktsporter este descrisă de berari ca fiind o bere neagră imperială, ocupând locul al doilea în topul celor mai bune beri în acest an. Cei care au gustat-o spun că este "perfecţiunea lichidă".

Locul 1. Westvleteren 12

Produsă de Westvleteren Abdij St. Sixtus în Westvleteren, Belgia

Mănăstirea Abbey of St. Sixtus of Westvleteren atrage mii de pelerini din întreaga lume, care vin nu pentru a se ruga, ci pentru a bea. Mănăstirea este cunoscută pentru că produce ceea ce este considerată cea mai bună bere din lume: Westvleteren 12.

Westvleteren era cea mai mică dintre berările Trappist, iar călugării cereau ca berea lor să nu fie revândută în afara mănăstirii. Creat în 1940, No. 12 este atât de popular şi produs în cantităţi atât de mici, încât website-ul atenţionează că dacă o persoană sună pentru a face rezervare să cumpere bere, este foarte probabil ca linia să fie ocupată.

Westvleteren 12 este descrisă ca fiind o bere complexă, care există datorită reputaţiei de cea mai bună bere din lume.