După Afaceri

TOP 10: cele mai mari eşecuri din istoria auto

07 mai 2014 3192 afişări
Din aceeaşi categorie

În cei peste 100 de ani de producţie de maşini, au existat şi exemple negative, de maşini foarte prost făcute sau total inadaptate cerinţelor pieţei. Iată în continuare un top cu unele dintre cele mai mari eşecuri comerciale.

Alfa Romeo Arna
Produs între 1983 şi 1987, modelul Arna reprezintă ”oaia neagră” a companiei italiene Alfa Romeo - se poate observa că, la nivel stilistic, Arna nici nu pare înrudit cu alte modele Alfa Romeo ale vremii

Explicaţia este simplă: Arna a fost, de fapt, rezultatul colaborării dintre Alfa Romeo şi Nissan. Numai că, dacă se combină stilul italian şi calitatea japoneză, rezultatul este unul. În timp ce, dacă se inversează rolurile, rezultatul este... Arna.

Mai precis, Alfa Romeo Arna era un Nissan Cherry uşor modificat la nivel estetic (deci pur şi simplu o maşină banală), aportul italienilor din punct de vedere mecanic fiind adaptarea suspensiei faţă de la modelul Alfasud. În rest, producţia şi asamblarea maşinii era realizată în uzina de pe porţile căreia ieşea şi Alfasud.

Citiţi aici mai multe detalii