Travel

4 milioane de lire pentru barca londoneză care-i va conduce pe turişti la Jocurile Olimpice

02 iun 2011 133 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
4 milioane de lire pentru barca londoneză care-i va conduce pe turişti la Jocurile Olimpice

O companie de turism din Londra are în plan să construiască cea mai mare ambarcaţiune britanică de "sightseeing" pentru a plimba câteva mii de turişti care vor participa în 2012 la Jocurile Olimpice, de-a lungul Tamisei.

City Cruises, compania care se ocupă de acest proiect, a anunţat pe 27 mai lansarea unei nave care va putea transporta pe Tamisa aproximativ 600 de pasageri din punctele de interes precum Tower of London sau Houses of Parliament până la locaţiile destinate Jocurilor.

Catamaranul care va costa 4 milioane de lire sterline va avea în dotare o punte principală acoperită cu geamuri pentru o panoramă de 360 de grade, o punte descoperită şi două baruri. De asemenea va avea un panou solar pentru reîncărcarea permanentă a bateriilor şi facilităţi de reciclare la bord.

Serviciile de ghidaj pe râu oferite de companii precum City Cruisers sau Thames Clippers sunt printre cele mai uşoare modalităţi prin care turiştii pot traversa oraşul până la locaţiile Jocurior Olimpice.

Serviciile de transport pe râu au fost descrise de primarul Londrei drept "o strategie vitală de transport pentru 2012". Aproximativ 7,5 milioane de oameni vor apela în 2012 la acest acest mijloc, faţă de 2 milioane în 2010.

În timpul Olimpiadei, organizatorii au estimat că aproximativ 8% din spectactori ar putea ajunge la eveniment la bordul unei ambarcaţiuni - adică în jur de 150.000 de spectatori.