Travel

Călătorul extrem: Pentru setea de adrenalină

28 apr 2014 295 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Câţiva oameni de afaceri români, călători cu experienţă, ne-au povestit ce pasiune îi îndeamnă să-şi facă bagajul şi ne-au recomandat lucruri de încercat, descoperite în expediţiile lor în jurul lumii. 

Adrian Cioroianu, Business Development Manager pentru compania Intel, este un pasionat al sporturilor extreme, de la paraşutism până la zboruri de simulare pentru astronauţi, la centrul NASA.

 

Care este pasiunea pe care v-o urmaţi în călătorii?

Când călătoresc în scop personal, încerc să fac ceva nou şi inedit. Vacanţele sunt perioadele din an în care îmi potolesc setea de adrenalină. O introspectţie, cât de scurtă, ar releva că îmi place să îmi depăşesc limitele, să mă întrec cu mine însumi, pentru a trăi experienţe unice. E ceva în interiorul meu, un anume resort, care mă face să tânjesc după senzaţii extreme. Vă răspund chiar la capătul unei vacanţe istovitoare la snowboarding, în Alpii Francezi. Dacă m-aţi fi întrebat acum câteva luni, făceam scufundări şi urmăream cum sunt hrăniţi rechinii. Şi apoi în ordine cronologică inversă, eram pe motocicletă pe circuite moto de viteză, în afara ţării, săream cu paraşuta (iar livretul meu de paraşutist consemnează 350 de salturi de la diferite înălţimi, cu diferite tipuri de paraşute, din diferite aeronave), apoi skateboarding şi … pe unele poate le-am uitat, iar altele cu siguranţă o să urmeze.

 

Unde anume călătoriţi?

Mi-a plăcut şi îmi place să călătoresc. Am ajuns pe toate continentele mai puţin Antarctica (unde nu sunt convins acum că vreau să merg). Ţările care îmi vin rapid în minte sunt: Australia, Africa de Sud, Brazilia, Rusia, SUA, cam toate ţările din Europa, inclusiv Kosovo. Când am încercat să le număr pe toate am obtinut peste 50 de ţări. Călătoresc des şi în România, mai ales la munte. Este locul meu preferat pentru schi, iarna.

 

Cea mai frumoasă amintire…

Cea mai frumoasă amintire face parte tot din categoria „adrenalină“. Şi poate cea mai intensă experienţă a fost „ZERO Gravity Flight“ în SUA la Centrul NASA, Imponderabilitatea este o senzaţie de neuitat. Imaginaţi-vă un avion în picaj la 45 de grade şi eu înăuntru plutind aşa cum numai astronauţii o pot face. Şi nu o dată, ci de 30 de ori câte 30 de secunde. 900 de secunde de adrenalină pură, emoţie şi bucurie. De viaţă.

 

Recomandări  de pe traseu

Hotel: Miragem din Cascais Portu­galia. Un hotel de neuitat. Restaurant: El Celler de Can Roca. Nu există altceva. Oraş: Sao Paolo. Viaţa la superlativ. Muzeu: Imperial War Museum din Londra. Sunt un mare pasionat al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Cu ce vă întoarceţi din călătorii?

Un lucru care poate sună simplu: banalul magnet de frigider. Motiv pentru care deja aş avea nevoie de un al doilea frigider.

 

Trei lucruri pe care le purtaţi mereu în bagaj, în aceste călătorii:

Un card de credit, un telefon şi paşaport. Cu lucrurile astea trei pot cuceri lumea.