Travel

Cât trebuie să dureze o vacanţă pentru a fi perfectă

01 sep 2012 2494 afişări de Anelis Baciu
Din aceeaşi categorie
Cât trebuie să dureze o vacanţă pentru a fi perfectă

Un cercetător britanic a dezvoltat o teorie matematică potrivit căreia persoanele care au parte de o vacanţă mai scurtă se odihnesc mai mult decât cele care se bucură de un concediu prelungit, scrie Le Figaro.

David Lewis susţine că poate calcula durata concediului care permite întoarcerea în plină formă la birou.

Studiul realizat la solicitarea conducerii hotelului Holliday Inn a luat în considerare numărul maxim de zile de concediu de care poate beneficia un angajat, costurile vacanţei, gradul de relaxare pe care aceasta îl oferă, dar şi factorii de stress care apar inevitabil în urma unei deplasări. Rezultatul parametriilor introduşi în ecuaţie şi analizaţi de Lewis este clar, numai trei zile de vacanţă sunt recomandate.

Psiholog la Universitatea din Sussex, David Lewis a declarat pentru Daily Mail că absentarea pentru o perioadă îndelungată de la serviciu îi forţează pe angajaţi să lucreze mai mult înainte de a pleca în vacanţă, fapt care duce la acumularea de presiune. Astfel, din cauza stresului angajaţii nu reuşesc să îşi gestioneze în mod corect timpul liber, în plus excesul de soare, hrană şi alcool dăunează sănătăţii.

Cercetătorul admite că nu se pune problema renunţării la concediu, dar sugerează că pentru o revenire în formă maximă la birou cea mai bună soluţie ar fi vacanţele scurte, mai dese şi pe cât posibil mai apropiate de domiciliu.

Citeşte şi: