Travel

Evadare din urban

13 oct 2013 448 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Închideţi ochii. Relaxaţi-vă. Îndepărtaţi-vă de orice zgomot. Scoateţi ceasul de colecţie de la mână şi uitaţi de telefon pentru a începe o altfel de călătorie. Apoi redeveniţi profani.

„Tot mai multe persoane îşi doresc să evadeze în locuri în care să se ocupe mai mult de spirit şi minte. Fiecare speră să se întoarcă mai bogat spiritual, zen, cu energie pozitivă din astfel de locuri“, spune Andreea Căpraru, personal travel planner în cadrul Jet Set Planner, una dintre agenţiile de turism locale care propun pachete personalizate pentru clienţii lor. Oazele de yoga, taberele de meditaţie, spa-urile organice sau expediţiile în locuri exotice devin astfel obligatorii, mai ales în aceste perioade zbuciumate.

India îţi asaltează simţurile, îţi îmbogăţeşte trăirile, te relaxează prin muzica religioasă ce se aude peste tot şi te duce printr-un carusel inegalabil de senzaţii. Ajunşi aici, căutaţi resortul Carnoustie Ayurveda Wellness din nordul Indiei, în Kerala. În cadrul resortului se pot practica sporturi nautice, călătorii cu barca în golfurile Alappuzha sau plimbări în jurul oraşului-port Kochi. Totodată, turiştii pot asista sau participa la spectacole de dans Kathakali ( numele înseamnă „poveste-teatru“) sau de Kalarippayat (arte marţiale din Kerala).

„Spa-ul hotelului Carnoustie Ayurveda din India are cele mai bune cursuri de yoga din nordul Indiei, tratamentele sunt gândite de către experţi în materie şi sunt special concepute pentru reîntinerire, relaxare şi detoxifiere. Este o călătorie spre starea de bine şi cunoaşterea de sine“, spune Andreea Căpraru.

Un pachet la acest spa începe de la 1.450 de euro şi include 7 nopţi de cazare, tratamente zilnice de câte 60-90 de minute, şedinţe zilnice de masaj pentru cap şi picioare de câte 45 de minute, diete sau cursuri zilnice de yoga şi meditaţie, toate croite la sfatul unui medic.

Malaiezia este un alt loc de răsfăţ al simţurilor, iar una dintre recomandări este The Chateau, un loc care a găsit doza perfectă de lux îmbinat cu natura şi simplitatea.

„Înălţându-se semeţ în mijlocul unei păduri tropicale vechi de 150 de ani, The Chateau este situat pe dealurile Berjaya din Malaiezia, fiind primul spa organic din lume“, spune reprezentanta Jet Set Planner. Şedinţele de yoga în mijlocul pădurii pot fi combinate cu partide intense de escaladă sau de jungle trekking. Dieta este asigurată de nutriţioniştii locului. La Sante, spa-ul organic al resortului The Chateau, este primul spa din Asia unde puteţi regăsi apele termale din Europa, saună cu aromoterapie, saline, împachetări cu nămol şi paturi încălzite pentru hidroterapie. Un pachet turistic în acest loc începe de la 2.100 de euro şi cuprinde 5 nopţi de cazare, meniuri gândite de experti nutriţionişti şi bineînţeles acces complet la programele spa.

Rancho la Puerta din San Diego, California, a devenit un fel de „părinte“ al staţiunilor axate pe reducerea stresului, pe activităţi de relaxare şi pe nutriţie sănătoasă. Prin bucate organice, programe de wellness, fitness, Rancho la Puerta propune din 1940 un fel de revoluţie modernă a stării de bine. Ce puteţi face aici? Ore de meditaţie, workshop-uri de sculptură, lecţii de gătit cu produse organice, dar şi explorări într-un întreg ecosistem creat în jurul acestui resort. Spa-ul de la Rancho la Puerta propune la rândul său servicii variind de la măşti japoneze de refacere, masaje cu pietre calde şi împachetări în fel şi fel de plante miraculoase, până la tratamente pentru scalp şi pedichiură cu aromaterapie. În mai puţine cuvinte, un veritabil ritual de refacere.

Himalaya nu avea cum să lipsească dintr-un top al locaţiilor care propun călătorii destinate spiritului. Valea Spiti, care înseamă Tărâmul de Mijloc, este amplasată între Tibet şi India şi este un centru cultural pentru budişti. Printre cele mai importante destinaţii sunt mânăstirile Ki şi Tabo, unele dintre cele mai vechi din lume şi situate sus pe lista preferinţelor lui Dalai Lama. Perioada ideală pentru vizitarea acestui loc este mai-octombrie. Este un loc amplasat la o altitudine de 3.300-5.000 de metri, aşa că nu este un teritoriu destinat celor care au probleme cu inima sau cu plămânii. Pentru toţi ceilalţi temerari, care depăşesc limitele medicale, locul propune depăşirea altor limite, dincolo de cele trupeşti.

Beaujolais, Franţa, este una dintre provinciile franceze amplasate în nordul Lionului, cunoscută mai ales pentru vinurile sale. Cum toată lumea ştie că in vino veritas, nicio călătorie spre centrul sufletului nu poate fi lipsită de un pahar excelent de vin, mai ales în miez de toamnă roditoare. Chateau de Pizay este un hotel, spa şi posesor al unei podgorii renumite pentru mai multe soiuri de vin, după cum scrie National Geographic, şi este un loc care merită vizitat mai ales în această perioadă. În Beaujolais există un adevărat drum al vinului care te poartă printr-o varietate de peisaje şi puncte de referinţă locale, printre care şi o moară de vânt pitorească, de lângă Chenas.

Tot pentru suflet, prin plăceri bahice, este şi regiunea Alro Duro, Portugalia, care produce vin de peste 200 de ani. Zona face parte din patrimoniul  UNESCO şi alături de vinuri şi delicii gastronomice oferă peisaje uimitoare pentru cei ce o vizitează în lunile septembrie-octombrie.