Travel

marcel chiva: Harley şi restul

17 dec 2010 442 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
marcel chiva: Harley şi restul

Pentru Marcel Chiva, director de vânzări Harley Davidson şi preşedinte al HOG (Harley Owners Group), weekendurile se împart în două categorii - cele "foarte tari", din timpul verii, când managerul pleacă la plimbare pe Harley-ul său, şi cele plictisitoare, când nu se suie pe motocicletă.

De obicei nu pot să spun că vreau să evadez din birou la sfârşit de săp­tămână. Mai mult, uneori când nu am planuri de weekend merg la serviciu şi sâmbăta. Iar iarna asta nu o să mă plictisesc. Voi veni chiar şi duminică la birou pentru că am în plan construcţia unei motociclete custom made. Vreau să arăt pasionaţilor de motociclete ce se poate face pe un şasiu de Harley. În 4 ani am făcut 9 motociclete Harley personalizate. Sunt cele mai scumpe modele din România. Preţul lor ajunge până la 80.000 de euro. De anul trecut, de când am preluat funcţia de director de vânzări al Harley Davidson, nu am mai avut însă timp pentru personalizări. Timpul meu se împarte acum între job, familie şi ieşirile cu motocicleta.

În weekendurile în care am de parcurs 4-500 de km pe motor mă simt cel mai liniştit şi cel mai liber. De obicei participăm la evenimente Harley care sunt organizate în cele mai pitoreşti locuri din ţară. Facem un fel de mo­toturism.

În grup nu suntem aproape nicio­dată mai puţin de 15 oameni printre care mai mereu şi 5 fete. Singura problemă înainte de plecare este că nu pot să dorm de emoţie. Mă gândesc cine o să vină, dacă am ales cazare ok, dacă o să plouă... Drumurile pe care le par­curgem de obicei sunt Bucureşti-Cheia- Săcele-Braşov, Bucureşti-Braşov -Odor­hei sau Transfăgărăşanul.

Anul acesta am ieşit din România cu motorul. Am mers până în Austria la Faacker SEE pentru European Bike Week, cel mai mare eveniment eu­ropean dedicat Harley-iştilor, unde s-au strâns peste 80.000 de motociclete. Am plecat din Bucureşti într-un grup de 14 oameni şi am făcut două zile pe drum. Am avut parte numai de ploaie, dar când am ajuns acolo am prins câteva zile de toamnă superbe. Bike Week are loc lângă un lac în jurul căruia e amenajată o "bretea" de 30 de km pe care, timp de 72 de ore, se plimbă fără încetare motociclişti. De fapt, aproape tot timpul, Harley-iştii nu vor decât să se plimbe pe motocicletele lor, să se relaxeze. Sunt în general persoane destul de liniştite, care au ajuns la o maturitate spirituală şi financiară. Sunt complet diferiţi de rockerii înrăiţi care "călăresc" motoare în filmele americane. Eu, de exemplu, ascult rock mai soft şi sunt mai de modă veche. Îmi plac Nirvana, INXS, Erasure. Pe lângă toate acestea, trebuie să menţionez că foarte important pentru mine este şi echi­pamentul. De fapt costumul e mai mult fashion decât pentru protecţie pentru că motocicletele nu sunt atât de peri­culoase, nu prind mai mult de 200 km/h. Oricum garderoba nu e niciodată de ajuns. De exemplu, eu am 8 căşti şi am pierdut numărul gecilor din dulap. De fiecare dată când vine un model nou de geacă în showroom trebuie să mi-o cumpăr, nu contează că e vorba de una roşie , gri sau neagră. De la tricouri la cămăşi şi geci port doar Harley pentru că mă identific cu stilul brandului. Un costum format din cască, geacă şi pantaloni costă aproximativ 1.000 de euro.

Am şi o maşină în garaj. Până acum 3 ani aveam o maşină care costa doar 2.500 de euro. Nu din lipsuri financiare, ci pentru că n-aş da niciodată prea mulţi bani pe un automobil. Motocicleta mea în schimb costă aproape 40.000 de euro. În weekend-urile în care nu merg pe motocicletă îmi petrec timpul cu cei doi copii ai mei. Băiatul îmi împărtăşeşte pasiunea şi are propriul lui motor de dimensiuni mici. Pe lângă motoare mai colecţionez şi ceasuri. Am acasă un Omega Planet Ocean, un Bulova şi alte câteva modele. Mai nou, merg destul de des şi la teatru pentru că prietena mea e actriţă. Iar în weekenduri, dacă rămân în Bucureşti, ascult trupa Publika în Music Club sau merg la Hard Rock şi la Bordellos."