Travel

Pâine proaspătă în Scoţia sau pescuit în Marea Britanie? Ofertele speciale de travel pentru gurmanzi

03 mar 2012 472 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cei ce doresc să se trezească dimineaţa în aroma pâinii proaspete pot merge un weekend la ferma lui Andrew Whitley, din Macbiehill. Fostul producător BBC şi împătimit al produselor bio, Whitley este pasionat de coptul pâinii, şi organizează la ferma sa un curs de introducere în cultul aluatului. Weekend-ul "Fundamental" învaţă pe doritori tot ce trebuie să ştie despre crearea pâinii perfecte şi ştiinţa din spatele fermentaţiei.
*Weekend începând de la 900 euro / persoană, bilet de avion şi 2 nopţi cazare cu lecţie de gătit şi cină.*
Pescarul James Brown poartă numele unei legende soul şi are o slujbă pe care nu ar schimba-o cu nimic altceva. Este skipper-ul pentru Dolores, o barcă tradiţională de pescuit, care pleacă aproape în fiecare zi din portul St Mawes spre frumoasa peninsulă Roseland. Cine doreşte i se poate alătura pentru a-l ajuta să aducă înapoi "prada" proaspătă: macrou, crabi sau în zilele norocoase, homari. James lucrează în colaborare cu un han din Portloe, The Lugger, unde oaspeţii sunt învăţaţi de către chef Didier Bienaime să gătească ce au pescuit în ziua respectivă.
*Weekend începând de la 500 euro / persoană, bilet de avion şi 2 nopţi cazare cu cină, sesiune de pescuit şi lecţie de gătit.*
Institutul Culinar din Cracovia oferă cursuri în fiecare zi, predate de cunoscutul chef localnic Marek Widomski. Ziua începe cu o vizită la piaţă, de unde participanţii vor cumpăra ingrediente proaspete şi apoi vor învăţa să prepare o cină cu trei feluri de mâncare, urmată de o degustare şi băuturi tradiţionale. Meniul final depinde de sezon, iar printre preparate se găsesc: barszcz czerwony (supă de sfeclă roşie), golabki (rulouri cu
varză) şi bigos (tocăniţă vânătorească cu cârnaţi kielbasa).
*Weekend începând de la 600 euro / persoană, bilet de avion şi 2 nopţi cazare cu cursuri şi cină.*
În acest oraş din nordul Italiei, aperitivele sunt mult mai mult decât
Îun
intro pentru cină. "Aperitivo" durează între 18:00 şi 21:00, iar vinul, cocktail-urile şi vermuturile sunt acompaniate de un bufet delicios (şi
gratuit) cu aperitive precum: diverse tipuri de salam şi brânzeturi, mini pizza, prăjituri, somon afumat şi pates. Barurile dintre care puteţi alege sunt foarte variate în Turin: Caffe Platti - o bijuterie belle epoque, Caffe Torino- unde veţi găsi cel mai bun cocktail Negroni sau Lobelix - un bar elegant, unde cocktail-urile inovatoare sunt servite alături de legume la grătar, salate cu ton şi pizza.
*
Weekend începând de la 350 euro / persoană, bilet de avion şi 2 nopţi cazare cu mic dejun.*
Selin cunoaşte toate secretele bucătăriei turceşti şi ajută pe cei care doresc să pregătească preparate autentice, cu recomandări de ingrediente locale şi mirodenii cumpărate direct din bazar. Meniurile sale includ printre altele vinete umplute cu carne sau caise umplute cu caimac. Ziua se încheie cu o cină udată din belşug cu vin turcesc, iar Selin va ofera în dar şi o carte de bucate, pentru a pune în practică acasă, cele învăţate la curs.
*Weekend începând de la 350 euro / persoană, bilet de avion şi 2 nopţi cazare cu mic dejun, şi cursul Turkish Flavours.*
Foarte puţine hoteluri se pot mândri cu o fermă apicolă. În Bretania, la ferma Terenez, puteţi să vă bucuraţi de o atmosferă autentică şi în acelaşi timp, să "savuraţi" Franţa rurală. 500 de stupi ajută la producerea mierii care este servită în fiecare dimineaţă la micul dejun şi folosită pentru prepararea unor specialităţi ca turta dulce, prăjiturile şi torturile, dar şi pentru producerea lăptişorului de matcă. Vizitatorii fermei vor afla secretele producerii mierii de calitate şi vor participa la extragerea şi filtrarea ei. În plus, ferma este locul perfect pentru explorarea zonei rurale din Bretania. Veţi găsi aici câteva biciclete, pregătite pentru o plimbare prin împrejurimi iar plaja este la o aruncătură de băţ de ferma Terenez.
*Weekend începând de la 450 euro / persoană, bilet de avion până la Brest şi 2 nopţi cazare cu mic dejun la fermă.*