Travel

Povestea Sarei Blakely, sau drumul de la 5.000 de dolari la un miliard de dolari în numai 12 ani

10 mar 2012 1778 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Povestea Sarei Blakely, cea care a făcut avere vânzându-le femeilor iluzia unui corp frumos

Spanx este un cuvânt cunoscut majorităţii femeilor. Este un tip de îmbrăcăminte care "ascunde" formele nedorite, scrie Business Insider. Creatoarea acestui produs, Sara Blakely, a intrat pentru prima dată în elita miliardarilor lumii, conform clasamentului de anul acesta ai revistei americane Forbes. Spanx, compania pe care Blakely a fondat-o, este evaluată la 1 miliarde de dolari.

Forbes dezvăluie câteva detalii despre succesul lui Blakely. De exemplu, ea a învăţat să completeze singură cererile de patentare a produselor sale dintr-o carte, ceea ce a ajutat-o să economisească 3.000 de dolari sub formă de costuri legale.

A lucrat la Disney World timp de trei luni şi petrecea opt ore pe zi ca entertainer. Lively este cea mai tânără miliardară care şi-a construit singură averea, nu a moştenit-o. Deţine în întregime compania care a îmbogăţit-o şi nu a cheltuit niciun ban pe advertising.

Dacă la 29 de ani avea economii de 5.000 de dolari, a ajuns să aibă o avere de un miliard de dolari acum, la vârsta de 41 de ani.

Lively a dat dovadă de excentricitate de-a lungul carierei sale. Un astfel de moment a fost când s-a încălţat cu o cizmă într-un picior şi cu un pantof cu toc în celălalt sau atunci când a purtat un colier şi o brăţară făcute din dulciuri la o gală a Screen Actors Guild Awards pentru că îşi uitase bijuteriile la hotel.

Ea a fost martoră la un accident mortal la 16 ani atunci când cea mai bună prietenă a sa a fost lovită de o maşină. Această experienţă a marcat-o de-a lungul vieţii.

"Cred că atunci când vezi moartea cu ochii la 16 ani, priveşti viaţa ca pe un lucru mult mai important. Mă gândesc foarte mult la moarte. Găsesc acest lucru foarte motivant. Oricând îţi poate veni rândul".