Travel

Revelion 2012: Ce bugete trebuie să pregătiţi pentru vacanţa de revelion: 2.800 € pentru zece nopţi în Costa Rica sau 700 € pentru o săptămână în Tirol

30 sep 2011 1622 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie

Thailanda, Maldive şi Costa Rica sunt doar câteva dintre destinaţiile exo­tice în care îşi vor trimite agenţiile de turism turiştii de revelion 2012 , tarifele ri­dicându-se chiar şi la 3.000 de euro de per­soană pe sejur, potrivit operatorilor pre­zenţi la târgul de turism care se desfă­şoară în perioada 29 septembrie-2 octombrie la Palatul Parlamentului. Târgul Holiday Market, unde sunt pre­zenţi peste o sută de expozanţi, este orga­nizat de Asociaţa Naţională a Agenţiilor de Turism, în parteneriat cu PMB - Primăria Municipiului Bucureşti şi alte asociaţii.

"Pachetele pentru destinaţii exotice continuă să fie atractive pentru românii cu venituri peste medie. Deja am început să vindem vacanţele de revelion în Thailanda, Costa Rica şi Cam­bod­gia", a declarat Dragoş Pîrnog, product mana­ger al agenţiei de turism Explore Travel. Doar pentru Thailanda pre­ţurile variază între 1.000 şi 2.000 de euro de persoană.

Un tur de 12 zile în Thailanda şi Cambodgia, care include şi revelionul, costă 1.860 de euro de per­soană, printre serviciile asigurate fiind excursii în destinaţiile exotice şi cina festivă.

Chiar dacă preţul vacanţelor de revelion este mult mai mare faţă de cel al unei vacanţe în aceeaşi destinaţie într-o perioadă normală de an, cerere există din partea turiştilor. "Preţul pache­telor de revelion creşte în general cu 40%. Se vând bine pachetele pentru vacanţa de iarnă. Până acum s-au cumpărat 50 de pachete în Republica Dominicană, de exemplu", spune Adina Filip, directorul de marketing al companiei Oceania Travel. Ea precizează că majoritatea clienţilor ce achiziţionează aceste vacanţe sunt din Bucureşti şi au venituri peste medie.

În destinaţiile mai puţin calde, dar cu multă zăpadă, pachetele au preţuri de până în 1.000 de euro.

O săptămână la schi în Tirol, cu cazare la un hotel de patru stele în regim de demipensiune, costă 770 de euro de persoană.

Şi pe Valea Prahovei agenţiile de turism propun pachete la schi, pentru care turiştii trebuie să ofere câteva sute de euro. Mariana Gorbănescu, director al agenţiei Mistral Tours, susţine că jumătate din camerele complexului hotelier Mistral din Moeciu au fost deja închiriate pentru revelion.

"Cei care au venit anul trecut şi-au făcut din timp rezervări şi pentru revelionul acesta. O vacanţă de patru nopţi de revelion costă 990 de lei (235 euro) de persoană într-o cameră dublă standard şi 1.050 lei (250 euro) într-o cameră dublă de lux. Complexul are 62 de camere", a declarat Gorbănescu.

Citeşte şi: