După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu Gina Cruceru, KMG International-Rompetrol, despre pasiunea pentru parfumuri, despre accesorii vintage şi Sardinia. "Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este un spa în mijlocul naturii, în Olbia"

19 apr 2023 191 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Gina Cruceru activează în domeniul resurselor umane de peste 15 ani, având experienţă în managementul oamenilor, precum şi în toate domeniile funcţionale de bază din HR. Anul acesta se împlinesc 12 ani de când s-a alăturat organizaţiei KMG International-Rompetrol, unde în prezent îşi concentrează atenţia pe dezvoltarea liderilor de mâine, a noilor generaţii de profesionişti din domeniul energiei. Absolventă a Facultăţii de filosofie şi studii europene din cadrul Universităţii din Bucureşti şi a unui master în Comunicare Managerială şi Managementul Resurselor Umane la SNSPA Bucureşti, ea vorbeşte cu După Afaceri Premium despre viaţa de după birou.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... o brăţară cu semnificaţie, pe care doresc să o port la mână până la adânci bătrâneţi. Simt energia cu care mi-a fost dăruită şi simt că mă protejează.

Cartea pe care o citesc acum este... „A New Earth“, de Eckart Tolle, pe care o recitesc. Redescopăr aspecte noi de fiecare dată. Este o lucrare care mă ajută în procesul de conştientizare şi dezvoltare personală, mă inspir din ea pe drumul propriei misiuni din viaţa aceasta.

Pasiunile mele sunt... cititul, arta şi leadershipul – mă pasionează oamenii care-şi descoperă misiunea, asumându-şi creşterea altor oameni. Adaug tot aici călătoriile şi parfumurile.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Ultima vacanţă care mi-a rămas în inimă pentru natura paradiziacă, pentru sentimentul de „începutul lumii“, este Sardinia. 

O descoperire recentă din Bucureşti este... Muzeul de Artă Contemporană.

Ceasul pe care îl port la mână este... Apple watch. Am făcut tranziţia de la un ceas elegant. E foarte util şi, de fapt, îmi place sentimentul că sunt conectată, „pe poziţie“ în orice moment.

Parfumul meu preferat este... E dificil să aleg unul preferat. În funcţie de starea de spirit, aleg accente mai profunde de scorţişoară, mosc, lavandă sau trandafir. Unele arome evocă, pentru mine, vara ideală, în timp ce pe altele le asociez, pur şi simplu, cu blândeţe şi nostalgie.

Beau întotdeauna cu plăcere... un cappuccino, cu lapte vegetal, de soia sau cocos. Pe lângă că este în top commodities din lume, chiar cred că un capuccino bun şi o ciocolată neagră îţi pot face ziua mai frumoasă. E ceva în energia acestei băuturi care mă linişteşte, îmi dă sentimentul că totul e în ordine.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să beau o cafea şi să mă bucur de atmosfera locului respectiv. Îmi place să respir aerul locului, să simt energia oamenilor şi să îmi imaginez cum trăiesc, care este misiunea lor în viaţa aceasta, care e povestea lor, ce îi motivează. Mă imaginez trăind zilnic în acel loc. Apoi, fac un exerciţiu subtil de „valorizare“: în anumite oraşe, de exemplu la Florenţa, mă gândesc că poate exact pe unde mă plimb eu în acel moment a trecut Leonardo da Vinci şi mă trece un fior, înţeleg valoarea acelui loc. 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Îi voi menţiona pe cei trei artişti magnifici care mi-au venit în minte, în această ordine: Leonardo da Vinci - unul dintre spiritele cele mai mari ale omenirii, care şi-a încărcat operele cu energie înaintea vremii sale; Vincent Van Gogh - cu siguranţă, de o sensibilitate nepământeană, care îmi aminteşte constant de fragilitatea vieţii, şi Ştefan Câlţia - cu lumea lui delicată şi emoţiile care plutesc în aer de îndată ce tragi cu ochiul la căsuţele lui albastru-etern, la farfuriile lui călătoare.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... E de fapt unul, yoga.

Restaurantul meu preferat este... În funcţie de oraş, aleg Il Marguta din Roma, Samsara din Cluj-Napoca şi Planteat din Constanţa. 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... o rezervaţie naturală şi un spa în mijlocul naturii, în Olbia, Italia.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... alimente pe bază de plante: lapte de soia, cocos, brânzeturi vegetale, legume şi fructe. Am fost vegetariană o perioadă mai lungă, iar de doi ani mă hrănesc vegan. Mă bucur pentru această alegere deoarece mă simt foarte bine fizic, psihic, moral şi contribui la reducerea suferinţei necuvântătoarelor şi la protejarea planetei.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... pantofii, genţile, rochiile şi accesoriile vintage, pe cele din urmă le colecţionez cu bucurie de copil care descoperă comori.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... Citesc paginile de autor ale mai multor lideri, educatori, scriitori, coachi internaţionali, precum Gabor Mate, Simon Sinek, Eric-Emmanuel Schmitt, Joe Dispenza, Tony Robbins, Robin Sharma sau Robert Greene.

Camera mea preferată din casă este... livingul. E centrul de energie din căminul meu.