Acţiunile Rheinmetall, companie germană care produce vehicule de luptă blindate, se apreciază cu 31,5%. BAE Systems, cel mai mare producător european de armament, este pe plus cu 14% astăzi

Autor: Eduard Ivanovici 28.02.2022

Producătorul german de vehicule de luptă blindate Rheinmetall, cotat la bursa din Frankfurt, înregistra o creştere de 31,5% la începutul primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii, afişând la un moment dat un plus de aproape 40%, conform Yahoo Finance.

Pe bursa londoneză, acţiunile BAE Systems – cel mai mare producător de armament din Europa – se apreciau cu aproximativ 14%.

Pieţele financiare din Europa încep să scadă în urma sancţiunilor impuse Rusiei

Cele două companii au crescut de la începutul anului cu 66%, respectiv 34,5%. Rheinmetall are o capitalizare de 6,1 miliarde de euro, în timp ce BAE Systems atinge o valoare de piaţă de 24,4 miliarde de euro.

Evoluţiile vin după ce, ieri, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat o creştere de 100 de miliarde de euro a cheltuielilor militare ale Berlinului în acest an, în vreme ce „nu există alt răspuns la agresiunea lui Putin”.

Astfel, Germania va cheltui peste 2% din produsul intern brut (PIB) anual pentru apărare. Anterior, autorităţile germane au trimis arme direct în Ucraina.