Bursă. O subsidiară a Infinity Capital Investments, fosta SIF Oltenia, a cumpărat un imobil din Capitală pentru 4,1 milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici 20.10.2023

Compania de investiţii financiare Infinity Capital Investments (simbol bursier SIF5; fosta SIF Oltenia) a informat piaţa locală de capital cu privire la cea mai recentă tranzacţie realizată de societatea Gravity Real Estate One, controlată indirect de Gravity Capital Investments şi subsidiară a grupului Infinity.

Pe 19 octombrie, societatea a încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil situat în Bucureşti, strada Daniel Danielopolu, numărul 2, sectorul 1, compus dintr-un teren cu o suprafaţă de 955 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2.585 mp. Preţul de cumpărare a fost de 4,1 milioane de euro şi a fost achitat integral la data semnării acordului.

Recent, Infinity Capital a participat la majorarea de capital a Gravity Capital prin subscrierea a 2,25 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei pe unitate, pentru care a achitat suma de 22,5 milioane de lei.

Acţiunile SIF5 se tranzacţionează în scădere cu 1,2% anul acesta, pe un rulaj de 26,3 milioane de lei şi o capitalizare 850 de milioane de lei. Prin comparaţie, BET-FI, indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, este pe plus cu 3,9% în acelaşi interval, având cea mai scăzută dinamică din rândul indicilor de la BVB.