Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Infinity Capital Investments susţine programul de investiţii al filialei Gravity Capital Investments cu 22,5 milioane de lei

Bursă. Infinity Capital Investments susţine programul...

Autor: Tibi Oprea

18.10.2023, 16:07 188

Infinity Capital Investments a participat la majorarea capitalului social al filialei Gravity Capital Investments, înfiinţată când încă opera sub brandul SIF Oltenia, prin subscrierea a 2,25 de milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei pe acţiune, pentru care a achitat suma de 22,5 mil. lei. 

„Majorarea de capital s-a realizat în vederea obţinerii de lichidităţi pentru susţinerea programului de investiţii al Gravity Capital Investments”, se arată în raportul de la bursă. Până acum, Infinity Capital Investments nu a publicat la bursă un raport privind planurile şi activitatea filialei. 

În toamna anului 2022, societatea a decis înfiinţarea Gravity Capital Investments cu obiect principal de activitate Cod CAEN 642 „Activităţi ale holdingurilor”.

Valoarea capitalului social subscris şi vărsat a fost de 90.000 lei, din care SIF Oltenia deţinea 99,99%, iar societatea Voltalim S.A. Craiova, avea 0,01%. Voltalim Craiova, controlată de SIF, are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate şi are o activitate de 23 de ani. Tibi Oprea

Infinity Capital Investments are o capitalizare de 850 mil. lei. Acţiunile SIF5 înregistrează o scădere de 1,2% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 26,3 mil. lei, arată datele BVB. 

Societatea de investiţii financiare a raportat un profit net de 18,4 mil. lei în S1/2023, în scădere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la venituri de 29 mil. lei, minus 82%, conform datelor din raportul financiar semestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO